«Nordic Metalplast» vadītājs parakstījis vienošanos ar arodbiedrību (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Ceļa apzīmējumu ražotāja SIA «Nordic Metalplast» vadītājs Eskviljo Martinandželi šovakar parakstījis vienošanos ar arodbiedrību un streikojošā strādnieku kolektīva pārstāvjiem, līdz ar to darbinieki pārtrauks beztermiņa streiku un jau šonakt tiks atsākts darbs.

Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrības LAKRS pārstāve Inga Cinīte aģentūru LETA informēja, ka šodien pēc vairākām sarunām un konsultācijām ar juristiem Martinandželi parakstīja vienošanos ar arodbiedrību, kā rezultātā strādnieki pārtraukuši beztermiņa streiku un atsevišķi speciālisti jau nakts maiņā iedarbinās ražošanas iekārtas, lai piektdien darbs rūpnīcā ritētu pilnā apjomā.

Arodbiedrības pārstāve pauda gandarījumu, ka uzņēmuma vadība ir rakstveidā akceptējusi visas principiālās arodbiedrības un strādnieku kolektīva prasības, kas saistītas ar algu parādu samaksu, turpmākām saistībām, kā arī apņēmās samaksāt arodbiedrības biedru naudas, kuras no strādniekiem tika ieturētas, bet kopš šā gada februāra arodbiedrība tās nebija saņēmusi.

Tāpat ražotnes vadība šodien atsauca lokautu - darba devēja atbildes «streiku», kas ir darba devēja rīcība, liedzot darbiniekiem darba iespējas un samaksu. Lokautu vadība bija izsludinājusi līdztekus tiesvedībai pret streiku.

«Mēs izgājām uz kompromisiem detaļās, piemēram, abām pusēm vienojoties par konkrētiem soda procentiem par iekavētajām algām, taču principā beidzot sastapām uzņēmuma vadības atsaucību, un ar to šī epopeja, cerams, ir galā,» sacīja Cinīte. Viņa pavēstīja, ka arī no komunikācijas ar arodbiedrību Martinandželi vairs neizvairoties, tāpat paudis gatavību tuvākajā laikā parakstīt koplīgumu.

Šodien 50% apmērā strādniekiem pārskaitītas algas par jūliju.

Kopumā streiks ražotnē augustā ilga 22 dienas.

Kā ziņots, 8.augustā SIA «Nordic Metalplast» rūpnīcā lielākā daļa strādnieku sāka beztermiņa streiku, taču ilgāku laiku uzņēmuma vadība uz to nereaģēja. Streiks tika sākts, jo uzņēmums regulāri kavējās ar darba algu izmaksu.

Uzņēmuma vadība tiesā centās panākt streika apturēšanu, taču Jelgavas tiesa noraidīja SIA «Nordic Metalplast» vadības prasību atzīt par nelikumīgu uzņēmuma Jelgavas ražotnes strādnieku beztermiņa streiku.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu