Injesta atzīts par sezonas labāko futbolistu Eiropā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par 2011./2012. gada sezonas Eiropas gada labāko futbolistu ceturtdien tika atzīts spāņu pussargs Andress Injesta, kurš žurnālistu balsojumā tika pie 19 balsīm.

Injesta šogad Spānijas izlases rindās kļuva par Eiropas čempionu, vēlāk saņemot arī turnīra labākā spēlētāja balvu, kas tiek noteikts, balstoties uz statistikas rādītājiem.

Pārējie divi kandidāti - argentīnietis Lionels Mesi un portugālis Krištianu Ronaldu - saņēma pa 17 balsīm.

Eiropas gada labākā futbolista balvas ieguvēju balsojumā nosaka Eiropas sporta žurnālisti. Uz balvu pretendē visi Eiropas klubos spēlējošie futbolisti, neatkarīgi no viņu nacionalitātes. Katru valsti pārstāvēja pa vienam žurnālistam.

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) Eiropas gada labākā futbolista balvu pasniedza otro gadu. Pērn pie titula tika Mesi, kurš fināla balsojumā apsteidza Ronaldu un vēl vienu savu kluba biedru, spāni Čavi Ernandesu.

Mesi ir trīskārtējs «Ballon d'Or» jeb «Zelta bumbas», kas pienākas gada labākajam futbolistam pasaulē, ieguvējs, prestižo apbalvojumu saņemot arī šogad.

Šogad uz «Ballon d'Or» iegūšanu pretendēja arī Spānijas klubā Madrides «Real» spēlējošais Ronaldu, kamēr Mesi kluba biedrs Injesta nebija iekļauts galējā trīs pretendentu sarakstā.

Aizvadītajā sezonā Mesi Spānijas futbola čempionātā guva 50 vārtus, kas ir par četriem vairāk nekā Ronaldu, savā īpašumā saņemot jau trešo «Zelta bumbu» pēc kārtas.

Mesi ieguva arī aizvadītās sezonas «Zelta futbolzābaku» jeb «Golden Shoe», kas pienākas Eiropas futbola klubu labākajam vārtu guvējam, cīņā par šo apbalvojumu otrajā vietā atstājot tieši Ronaldu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu