Valsts prezidenta Andra Bērziņa apsveikums Zinību dienā (55)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zināšanas ir atslēga dzīvei un ceļš personības izaugsmei. Tās paver visas durvis un ieved mūs cilvēces augstāko sasniegumu pasaulē. Tas, ko mēs zinām, pieder tikai mums pašiem, sniedzot visplašākās iespējas profesijas izvēlē un veidojot cilvēkā personību, kas patstāvīgi un neatkarīgi pieņem savas dzīves nozīmīgākos lēmumus.

Mūsdienu pasaule un modernās tehnoloģijas piedāvā visplašākās iespējas informācijas iegūšanai, tomēr informācija un zināšanas nav viens un tas pats. Prasmi atšķirt vērtīgāko no mazsvarīgā, analizēt un salīdzināt, argumentēt un ieklausīties viedokļos – to varam apgūt vien mācību procesā, ko vada zinošs un cienījams skolotājs. Tieši tādēļ cilvēks, kas nāk klases vai auditorijas priekšā, ir viens no tiem profesionāļiem, bez kuriem nav iedomājama jaunāko paaudžu izglītošana un sabiedrības attīstība gadsimtu garumā.

Uzsākot jauno mācību gadu un sveicot visus Zinību dienā, īpašs paldies visiem tiem profesionāļiem, kas ikdienā rūpējas par izglītošanu un izglītību! Izturību un gandarījumu par padarīto Jums arī šajā mācību gadā.

Bet bērniem un jauniešiem, kas uzsāk vai arī turpina izglītošanās ceļu, novēlu neatlaidību un zinātkāri, mērķtiecību un centību, lai ar katru mācību gadu Jūs arvien pietuvotos savam profesionālajam mērķim, iepriecinot vecākus, tuviniekus un darot godu Latvijai!

Komentāri (55)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu