Bezdarbnieku skaits eirozonā sasniedzis rekordaugstu līmeni (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Bezdarbnieku skaits eirozonas dalībvalstīs šā gada jūlijā sasniedzis 18 002 000, kas ir par 88 000 vairāk nekā jūnijā, liecina jaunākie Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja «Eurostat» dati.

Tādējādi bezdarbnieku skaits eirozonā iepriekšējā mēnesī sasniedzis augstāko līmeni kopš 1995.gada, kad tika sākta šādu datu reģistrēšana.

Savukārt salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn bezdarbnieku skaits Eiropas vienotās valūtas savienībā jūlijā palielinājies par 2,051 miljonu.

Tikmēr bezdarba līmenis eirozonā jūlijā veidoja 11,3%, tādējādi nemainoties salīdzinājumā ar jūniju un saglabājoties rekordaugstā līmenī.

Sākotnējās aplēses liecināja, ka bezdarbs eirozonā jūnijā veidoja 11,2%.

Tajā pat laikā bezdarbs ES jūlijā veidoja 10,4%, un tas arī saglabājies nemainīgs salīdzinājumā ar jūniju.

Bezdarbnieku skaits ES dalībvalstīs iepriekšējā mēnesī sasniedzis 25,254 miljonus, kas ir par 43 000 vairāk nekā jūnijā un par 2,104 miljonu vairāk nekā pirms gada.

Augstākais bezdarba līmenis šā gada jūlijā reģistrēts Spānijā - 25,1%.

Tikmēr vismazākais bezdarba līmenis fiksēts Austrijā - 4,5%, Nīderlandē - 5,3%, kā arī Dānijā un Luksemburgā - 5,5%.

Par Latviju, tāpat kā par Igauniju, dati nav pieejami, bet, pēc pēdējiem datiem par šā gada otro ceturksni, Latvijā bezdarba līmenis veidoja 15,9%.

Savukārt Lietuvā bezdarbs jūlijā veidojis 13%, kas ir piektais augstākais līmenis no visām dalībvalstīm.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu