Dombrovskis uzstāsies divos respektablos ekonomikas forumos (46)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Nākamnedēļ un aiznākamnedēļ Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) uzstāsies divos respektablos ekonomikas forumos Beļģijā un Ķīnā, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

No 6.septembra līdz 8.septembrim Dombrovskis piedalīsies Beļģijas ekonomikas izpētes institūta «Bruegel» ikgadējā sanāksmē Briselē. Tajā dažādu valstu ekonomikas eksperti un pētnieki diskutēs par Eiropas valstu izaugsmi, konkurētspējas atjaunošanu un izaugsmes veicināšanu. Premjers forumā runās par Latvijas pieredzi krīzes pārvarēšanā un stabilitātes atgūšanu.

Savukārt no 8.septembra līdz 13.septembrim Ministru prezidents uzturēsies Ķīnā, kur piedalīsies Pasaules ekonomikas forumā jeb tā saucamajā vasaras Davosā. Premjers tiksies arī ar Ķīnas amatpersonām un uzņēmējiem, lai kopā meklētu jaunas iespējas Latvijas un Ķīnas sadarbības stiprināšanai.

Pasaules ekonomikas forumā Dombrovskis piedalīsies sesijās «Eiropas krīze un tās ietekme», «Nākotnes ekonomikas finansēšana» un «Virzība uz pārdomātu izaugsmi». Foruma norises vietā Tjandzinā paredzēta Ministru prezidenta tikšanās ar Pasaules ekonomikas foruma dibinātāju un priekšsēdētāju Klausu Švābu.

Vizītē plānota tikšanās ar Ķīnas premjerministru Veņu Dzjabao un Ķīnas Komunistiskās partijas Starptautisko lietu departamenta direktoru Vanu Dzjažuju. Premjers tiksies arī ar informāciju un komunikāciju tehnoloģijas kompānijas «HUAWEI» pārstāvjiem.

Dombrovska prombūtnes laikā Ministru prezidenta pienākumus no 6.septembra līdz 7.septembrim pildīs zemkopības ministre Laimdota Straujuma, bet no 8.septembra līdz 13.septembrim - labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu