Zināms, kurās nozarēs ir augstākā vidējā darba samaksa (68)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lielākā vidējā mēneša bruto darba samaksa šā gada otrajā ceturksnī bija finanšu un apdrošināšanas darbību nozarē - 1015 lati, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada otro ceturksni šajā nozarē darba samaksa kāpusi par 5,4%, bet salīdzinājumā ar šā gada pirmo ceturksni - sarukusi par 0,2%. Pirmajā ceturksnī vidējā bruto darba samaksa mēnesī finanšu un apdrošināšanas nozarē strādājošajiem bija 1018 lati, otrajā - 1015 lati.

Šā gada otrajā ceturksnī informācijas un komunikācijas pakalpojumu nozarē vidējā mēneša bruto darba samaksa bija 768 lati, elektroenerģijas, gāzes apgādes, siltumapgādes un gaisa kondicionēšanas nozarē - 715 lati, profesionālo, zinātnisko un tehnisko pakalpojumu jomā - 599 lati, valsts pārvaldē un aizsardzībā, obligātās sociālās apdrošināšanas jomā - 574 lati, transporta un uzglabāšanas nozarē - 563 lati. Ūdens apgādes, notekūdeņu, atkritumu apsaimniekošanas un sanācijas jomā vidējā darba samaksa otrajā ceturksnī bija 501 lats.

Analizējot pa saimniecisko darbību veidiem, pārējās nozarēs vidējā bruto darba samaksa mēnesī otrajā ceturksnī nesasniedza 500 latus.

Ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē vidējā bruto darba samaksa mēnesī otrajā ceturksnī bija 480 lati, veselības un sociālās aprūpes nozarē - 453 lati, lauksaimniecībā, mežsaimniecībā un zivsaimniecībā - 444 lati, apstrādes rūpniecībā - 444 lati, būvniecībā - 435 lati, administratīvo un apkalpojošo dienestu darbībā - 434 lati.

Vairumtirdzniecībā un mazumtirdzniecībā, automobiļu un motociklu remonta nozarē vidējā bruto darba samaksa mēnesī otrajā ceturksnī bija 407 lati, izglītībā - 406 lati, operāciju ar nekustamo īpašumu jomā - 402 lati, mākslas, izklaides un atpūtas nozarē - 398 lati, citu pakalpojumu jomā - 393 lati.

Vismazākā vidējā mēneša bruto samaksa gada otrajā ceturksnī reģistrēta izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu nozarē - 313 lati.

Kā ziņots, šā gada otrajā ceturksnī mēneša vidējā bruto darba samaksa Latvijā bija 481 lats. Salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, vidējā darba samaksa pieauga par 3,7% jeb 17 latiem.

Sabiedriskajā sektorā gada laikā darba samaksa augusi par 4,6% - no 497 latiem līdz 520 latiem. No tā vispārējās valdības sektorā darba samaksas kāpums bijis par 1,7% - no 458 latiem līdz 466 latiem. Privātajā sektorā darba samaksas pieaugums bija 3,4% - no 443 latiem līdz 459 latiem.

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu