Pie Filipīnām spēcīga zemestrīce, izsludināta cunami trauksme (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Piektdien pie Filipīnu austrumu krastiem notikusi ļoti spēcīga 7,6 magnitūdu zemestrīce, lai gan sākotnēji tās spēks tika lēsts uz 7,9 magnitūdām, ziņo ASV Ģeoloģijas dienests (USGS).

Klusā okeāna cunami brīdinājuma centrs sākotnēji izsludināja cunami trauksmi Indonēzijai, Filipīnām, Japānai, Taivānai, Guamai un Papu-Jaungvinejai, kā arī Zālamana salām, Māršala salām un Nauru, taču vēlāk lielākajai daļai to atcēla, atstājot trauksmi spēkā Indonēzijai un Filipīnām.

Filipīnu austrumu piekrastē dzīvojošajiem cilvēkiem dots rīkojums evakuēties. Kā pavēstīja Filipīnu Vulkanoloģijas un seismoloģijas institūta pārstāvis, cunami augstums var sasniegt metru.

USGS paziņoja, ka zemestrīce notikusi plkst.20.47 (plkst.15.47 pēc Latvijas laika) 34 kilometru dziļumā 139 kilometrus uz austrumiem no Sulanganas pilsētas Samaras salā.

Kā norādīja Klusā okeāna cunami brīdinājuma centrs, prognozējams, ka cunami vispirms skars Indonēziju.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu