Latvijas Nacionālajā operā viesosies Pekinas laikmetīgās dejas grupa (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

11. septembrī 19.00 Eiropas tūres ietvaros ar vienīgo izrādi Latvijā LNO viesosies Pekinas laikmetīgās dejas grupa «Padebešos atskan pērkons» (Beijing Dance/LDTX). 

Pekinas laikmetīgās dejas grupa «Padebešos atskan pērkons» dibināta 2005. gadā kā pirmā neatkarīgā profesionālā dejas kompānija Ķīnā. Tās vadītāji ir Ķīnas ievērojamākais modernās dejas horeogrāfs Villijs Cao un Li Haņdžuns. Trupā darbojas 15 dejotāji. Viņu izcilā meistarība un repertuāra daudzveidība padarījusi «Padebešos atskan pērkons» par vadošo dejas kompāniju valstī. Grupa uzstājas Ķīnā, bieži dodas viesizrādēs uz Honkongu, Eiropu un Ziemeļameriku, kā arī katru gadu organizē prestižo Pekinas dejas festivālu.

Latvijas ,Pekinas laikmetīgās dejas grupa «Padebešos atskan pērkons», uzstāsies ar divām izrādēm - «Sarkanā upe» (Svētpavasaris) , kura pirmizrādi piedzīvoja 1913. gadā, iezīmējot jauna mūzikas laikmeta sākumu. «Svētpavasaris» iedvesmojis daudzus rietumu horeogrāfus, un arī Pekinas laikmetīgās dejas grupa piedāvā savu, unikālu versiju «Sarkanā upe». Šis darbs ir refleksija par to, kā, pārvarot šķēršļus, 20. gadsimtā Ķīnā attīstījās laikmetīgā deja. «Sarkanā upe» rāda tiešu un skarbu cīņu starp tradīciju piekritējiem un jaunu apvāršņu meklētājiem. Horeogrāfi: Li Haņdžuns, Ma Bo; mūzika: Igors Stravinskis «Svētpavasaris»; gaismu mākslinieks: Godzilla Tans

Otra izrādi «Uz tumsas sliekšņa», kas ir tibetiešu horeogrāfa Sanga Džidžas otrais darbs, ko viņš veidojis ar Pekinas laikmetīgās dejas grupu. Šajā izrādē atklājas Sanga Džidžas unikālais stils, kurā viņš reflektē par dejotāju ķermeņiem. Viņu izcilā dejas tehnika rada lielu psiholoģisku spriedzi. Dejotājus pavada Hongongas mūziķa un komponista Diksona Dī spēlētā elektroniskā mūzika dzīvā izpildījumā. Horeogrāfs Sangs Džidža; komponists: Diksons Dī; gaismu mākslinieks: Godzilla Tans

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu