Merkele mudina Netanjahu neuzbrukt Irānai (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele mudinājusi Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu nedot armijai pavēli uzbrukt Irānas kodolobjektiem, piektdien vēsta laikraksts «Haaretz».

Merkele Netanjahu zvanījusi pirms desmit dienām - laikā, kad medijos parādījās daudz ziņu par it kā drīz gaidāmo Izraēlas uzbrukumu Irānai. Kanclere Izraēlas premjeram paudusi «skaidru vēsti par saviem iebildumiem» pret šādu soli, vēsta laikraksts.

Merkele mudinājusi Netanjahu «atvēlēt vairāk laika sankcijām un diplomātiskajam darbam» un brīdinājusi par sekām, kas šādam uzbrukumam būtu attiecībā uz drošības situāciju Tuvajos Austrumos.

«Haaretz» raksturoja Merkeles zvanu kā kaut ko «ārkārtēju», ņemot vērā «teju pilnīgu sakaru pārrāvumu» Merkeles un Netanjahu starpā, kas radies, pastāvot nopietnām domstarpībām jautājumā par Izraēlas kolonistu apmetnēm un palestīniešu likteni.

Izraēlas uzbrukumam būtu nopietnas sekas Eiropas Savienībā, teikusi Merkele, vienlaikus norādot, ka Irānai noteiktās starptautiskās sankcijas jāpadara bargākas un ir jāatvēl laiks, līdz tās sāk darboties.

Jūlija beigās Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu paziņoja, ka starptautiskās sankcijas un sarunas ne par mata tiesu nav piebremzējušas Irānas kodolprogrammu un, lai panāktu efektu, tās ir jāpapildina ar militārā spēka pielietošanas draudiem.

Izraēlai un Rietumiem ir aizdomas, ka Irānas kodolprogrammas mērķis ir kodolieroču radīšana. Teherāna vairākkārt šos pieņēmumus kategoriski noliegusi.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu