Lielbritānijas tiesa soda Latvijas valstspiederīgo par nazīša glabāšanu (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijā par satiksmes noteikumu pārkāpumu aizturētam Latvijas valstspiederīgajam tiesa likusi konfiscēt un iznīcināt Šveices nazīti, vēsta laikraksts «Yellow Advertiser».

48 gadus vecais kravas automašīnas vadītājs Jevgeņijs Maskalūns tika aizturēts 3.augustā šosejas malā pie Grejsas pilsētas.

Policija viņu aizturēja par satiksmes noteikumu pārkāpumu, bet, pārmeklējot Maskalūna somu, policisti tajā atrada Šveices armijas nazīti.

Aizturētais skaidroja, ka viņš pavada lielu daļu laika, braucot ar kravas automašīnu, un nazi izmanto ēdiena sagriešanai atpūtas pārtraukumos.

Šveices armijas nazi viņam pirms 15 gadiem uzdāvinājis tēvs, tāpēc nazis viņam ir īpaši mīļš.

Kaut arī Maskalūna nazis ir maza izmēra, tas atzīts par nelikumīgu, jo tam ir nobloķējams asmens.

Maskalūns, kurš Lielbritānijā dzīvo jau astoņus gadus, ceturtdien stājās Basildonas miertiesas priekšā, kur atzina vainu naža glabāšanā.

Tiesa atzina Maskalūnu par vainīgu naža glabāšanā, piespriežot 110 sterliņu mārciņu (98 latu) soda naudu un liekot segt tiesas izdevumus 100 mārciņu (89 latu) apmērā. Tiesa arī lika nazi konfiscēt un iznīcināt.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu