Apinis ar jaunu pasaules rekordu kļūst par trīskārtējo paraolimpisko čempionu (188)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Latvijas sportists Aigars Apinis piektdienas vakarā ar jaunu pasaules rekordu triumfēja Londonas paraolimpisko spēļu lodes grūšanas sacensībās, kļūstot par trīskārtēju čempionu.

Startējot apvienotajās «F52/F53» medicīnas grupas sacensību galvenais favorīts Apinis otrajā mēģinājumā lodi aizgrūda 10,23 metrus tālu.

Arī līdz šim pasaules rekords F52 grupā piederēja tieši Apinim, kad viņš pagājušā gada pasaules čempionātā sasniedza 10,03 metrus.

Vēl Londonā Apinis savos mēģinājumos sasniedza rezultātus 9,60 un 8,80 metri.

Par sasniegto rezultātu Apinis tika pie 1039 punktiem. Lai noteiktu, cik punktu ieguvis katrs sportists, viņu rezultāti tiek reizināti ar koeficentu, kas ir zinātniski izstrādāts un tiek pielāgots katras medicīniskās grupas fiziskajām iespējām.

Otro vietu šajās sacensībās ar 8,68 metriem (977 punktiem) izcīnīja 55 gadus vecais meksikānis Mauro Maksimo de Hesuss (F53 grupa), bet trešais bija F53 medicīnas grupu pārstāvošais amerikānis Skots Severns, kurš aizgrūda 8,26 metrus tālu (884 punkti).

Vēl šajā Olimpiādē Apinis startēs arī diska mešanas sacensībās.

Latvijas sportiste Liene Gruzīte piektdien ieņēma 12. vietu tāllēkšanas sacensībās apvienotajās «F37/F38» medicīnas grupās, bet jātnieks Rihards Snikus ieņēma devīto vietu iejādes sacensību pirmajā dienā.

Latviju paraolimpiskajās spēlēs, kas ilgs līdz 9. septembrim, pārstāvēs deviņi sportisti. Paraolimpiskajās spēlēs Londonā par medaļām kopā cīnīsies 4200 atlēti no 166 valstīm.

Latvija paraolimpiskajās spēlēs debitēja 1992. gadā, kad Barselonā startēja divi sportisti, bet pirmās medaļas latvieši izcīnīja 2000. gadā Sidnejā, kad Apinis izcīnīja trešo vietu lodes grūšanā un diska mešanā, bet Armands Ližbovskis bija trešais tāllēkšanā.

Atēnu paraolimpiskajās spēlēs Apinis triumfēja diska mešanā, bet Edgars Bergs izcīnīja otro vietu lodes grūšanā un trešo vietu diska mešanā, savukārt pirms četriem gadiem Pekinā Apinis kļuva par olimpisko čempionu diska mešanā un tāpat kā Bergs izcīnīja otro vietu lodes grūšanā.

Komentāri (188)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu