Lavrovs: Naivi gaidīt, ka Asads apstāsies pirmais (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rueters/Scanpix

Krievija sestdien paziņoja, ka ārvalstīm būtu «naivi» gaidīt, ka Sīrijas prezidents Bašars al Asads pirmais atvilks savus spēkus no lielajām pilsētām un tad gaidīs, kad tam sekos opozīcija.

Pēc ārlietu ministra Sergeja Lavrova teiktā, šāda prasība režīmam ir vienlīdzīga prasībai kapitulēt, ko Rietumiem un arābu valstīm nav tiesību izvirzīt.

«Kad mūsu partneri saka, ka valdībai ir jāapstājas pirmajai un jāatvelk savi karavīri un ieroči no pilsētām un tikai tad aicina opozīciju darīt to pašu, ziniet, tā ir pilnīgi nestrādājoša shēma,» sacīja Lavrovs. «Vai nu cilvēki ir naivi, vai arī tā ir kaut kāda provokācija.»

Viņš uzsvēra, ka Krievija nemēģina atbalstīt Asadu vai viņa valdību, bet gan savu politiku balsta uz ikdienas situāciju uz vietas.

«Lai arī kāds būtu jūsu viedoklis par Sīrijas režīmu, pašreizējā situācijā, kad kaujas notiek pilsētās, ir pilnīgi nereāli teikt, ka vienīgais ceļš ārā ir vienas karojošās puses vienpusēja kapitulācija,» norādīja Lavrovs.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu