Japāna rīko mācības iespējamas zemestrīces gadījumā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japāna sestdien sarīkojusi ikgadējās valsts mēroga mācības iedzīvotāju un ārkārtas dienestu rīcībai spēcīgas zemestrīces gadījumā.

Policija apturēja satiksmi 120 vietās Tokijas centrā, lai atbrīvotu joslas ārkārtas dienestu un armijas transportlīdzekļiem, kamēr pasažieri no dzelzceļa stacijām tika novirzīti uz drošām zonām.

Visā Japānā mācībās bija paredzēts piedalīties 387 000 cilvēku.

Darba drēbēs ģērbies Japānas premjerministrs Josihiko Noda sarīkoja imitētu ārkārtas preses konferenci premjera birojā un aicināja cilvēkus ievērot kārtību evakuācijas laikā.

Katastrofu novēršanas diena ir ikgadējas mācības, kuru scenārijs imitē 7,3 magnitūdas spēcīgu pazemes grūdienu, ko varētu piedzīvot Tokijā. Šajā dienā arī piemin 1923.gada Lielo Kanto zemestrīci, kurā bojā gāja vairāk nekā 140 000 cilvēku.

Japāna notiek aptuveni 20% no pasaulē reģistrētajām zemestrīcēm, kas spēcīgākas par sešām magnitūdām.

Tokija, kurā dzīvo 12 miljoni cilvēku, atrodas uz četru tektonisko plātņu - Eirāzijas, Ziemeļamerikas, Filipīnu un Klusā okeāna - lūzuma vietām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu