Bēglis sīrietis slavē latviešus, apbrīno Latvijas valdību (117)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Bēgot no nemieriem Sīrijā, Latvijā uz dzīvi apmeties sīrietis Abdukarims Alkadi. Bēglis slavē Latvijas iedzīvotājus, bet atšķirībā no vairuma vietējo, apbrīno Latvijas valdību.

Latvijas Radio, kas intervējis sīrieti, ziņo, ka bēglis Latvijā strādā par zobārstu. Viņš ir precējies ar latvieti Ingu, mēģina runāt latviski, kas viņam izdodas arvien labāk, jo mājās pie šī jautājuma tiek strādāts. Pārim ir 11 gadus vecs dēls, kurš runā gan latviski, gan arābu valodā.

Pēc zobārstniecības studiju beigšanas pāris pārcēlās uz dzīvi Sīrijā, tomēr, kad pagājušā gada martā sākās nemieri, ģimene nolēma atgriezties Rīgā.

Karims stāsta, ka katru dienu domā par notiekošo Sīrījā, sazvanās ar tuviniekiem, kas joprojām dzīvo nemiernieku un valsts režīma sadursmju vietās.

Sarunā ar Latvijas Radio sīrietis atklāj, ka viņu pārņem dusmas un reizē arī sāpes un bezspēcība par notiekošo viņa dzimtenē. Vienlaikus gan viņš norāda, ka telefonsarunās patiesā aina par situāciju Sīrijā neatklājas, jo tuvinieki negrib, lai viņš uztrauktos.

«Gribētu pateikt paldies Latvijas cilvēkiem, kā arī valdībai par to, ka bez problēmām man atļāva palikt šeit, ka ļāva man būt līdzvērtīgam ar pārējiem iedzīvotājiem. Ja man nebūtu iespējas palikt Latvijā, šeit dzīvot un strādāt, es, iespējams, tagad atrastos kādā bēgļu nometnē,» sacīja viņš.

Rietumi un arābu valstis ar ANO Drošības padomes starpniecību cenšas panākt Sīrijas prezidenta Bašara al Asada aiziešanu no amata. Viņuprāt, tas apturēs vardarbību. Taču šos centienus bloķē Krievija un Ķīna.

Komentāri (117)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu