Brīvībā cer nonākt viens no savulaik visvairāk meklētajiem noziedzniekiem (60)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Nākamā gada sākumā pamatotas cerības uz pirmstermiņa atbrīvošanu ir vienam no savulaik visvairāk meklētajiem noziedzniekiem Latvijā ‒ narkotiku glabāšanā notiesātajam bijušajam motociklistu biedrības «Brīvie vanagi» prezidentam Vilnim Gavaram.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē aģentūrai BNS apstiprināja, ka līdz nākamā gada janvāra vidum notiesātais būs izcietis sodu, no kura var prasīt pirmstermiņa atbrīvošanu.

Likums paredz, ka notiesāto nosacīti pirms termiņa atbrīvo no brīvības atņemšanas soda, ja tiesā ir saņemts cietuma administratīvās komisijas iesniegums.

Notiesāto var nosacīti pirms termiņa atbrīvot no pamatsoda izciešanas, ja ir pamats uzskatīt, ka tas pēc atbrīvošanas spēs iekļauties sabiedrībā, neizdarot noziegumu. Jāņem vērā arī notiesātā personība un uzvedība soda izciešanas laikā, proti, vai notiesātais ir sasniedzis noteiktu resocializācijas rezultātu.

Pārvaldē atzina, ka notiesātais cietumā līdz šim uzvedies labi. Gavars sodu izcieš Šķirotavas cietumā.

Jau ziņots, ka Gavaru Krievijas milicija Ļeņingradas apgabalā aizturēja 2007.gada janvārī.

Gavara starptautisko meklēšanu, nolemjot pēc aizturēšanas viņam piemērot apcietinājumu, 2001.gada augustā izsludināja prokuratūra, un viņš pat figurēja kā viens no visvairāk meklētajiem noziedzniekiem Latvijā.

Krievijas varas iestādes rokeri gan izdeva tikai par nelegālu narkotiku apriti, lai arī bija visai pamatotas iespējas izdot vēl par citiem pārkāpumiem, piemēram, nelikumīgu uzturēšanos Krievijā vai nelikumīgu robežšķērsošanu.

Saskaņā ar apsūdzību Gavars 101 gramu izžāvēto marihuānu, kā arī 1354 gramus amfetamīnu un 593 gramus kokaīnu neatļauti realizācijas nolūkā glabājis savā dzīvesvietā Stopiņu pagasta Smilgās līdz brīdim, kad 2001.gada vasarā minētās narkotikas atsavināja policija.

Tas tobrīd bija ļoti liels narkotiku daudzums, kāds atklāts Latvijā.

Kad mājās ieradusies policija, Gavars tur vairs nebija sastopams, jo it kā devies uz pludmali.

Rīgas apgabaltiesa 2008.gadā Gavaram piesprieda deviņus gadus cietumā. Gavaram piemērota arī mantas konfiskācija un policijas kontrole uz diviem gadiem. Augstākā tiesa par gadu samazināja viņam piespriesto cietumsodu.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu