Kaļķis: No «VW Golf» dabūts maksimums, būvēsim jaunu auto (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: M.Lācis/Apollo

Autosporta komandas «KAĻĶIS MOTORSPORT» viens no braucējiemAndris Kaļķis sarunā ar «Apollo» pastāstīja, ka nākamajā sezonā komanda izturības sacīkstēs brauks ar jaunu auto.

Aizvadītajā nedēļā «1000km Grand Prix Riga» izturības sacensībās «KAĻĶIS MOTORSPORT» kopvērtējumā ierindojās 12. vietā, bet savā klasē (1600) no divām startējošajām komandām piekāpās konkurentiem «Papa's Sacīkšu komanda».

«Komandas darbs sacensībās bija augstā līmenī, vismaz centāmies to noturēt. Konkurentiem trasē zaudējām uz riepu maiņu un degvielas uzpildi, bet braucām ātrāk par viņiem», saka Andris.

Pilots atzīst, ka ar auto, kuram pēdējos apļos gan salūza ritenis, viss ir bijis kārtībā, taču mašīna savu ir nokalpojusi.

«Ar auto viss ir OK, nav problēmu, bet ir doma būvēt citu auto, jaudīgāku par šo «Wolksvagen Golf». Plāns būtu startēt 2000 klasē vai arī virs 2000, gribam braukt ātrāk (smejas). Tas ir maksimums, ko no šī «Golfa» esam dabūjuši laukā. Brauksim arī nākamgad, galvenās sacīkstes būs mums Palangā, tur ir galvenais pasākums,» Kaļķis norāda, ka Lietuvā notiekošas izturības sacīkstes komandai ir pirmajā vietā.

Pilots arī atklāj, cik riepu komandai «aizgājis» «1000km Grand Prix Riga». «Protams, pasākums nav lēts, visvairāk līdzekļi tiek tērēti riepām, kopumā nobraucām 18 riepas, bet iztērējām aptuveni 500 litru degvielas.»

«Vajag vairāk dalībnieku, teiksim, ap 30 automašīnām uz starta. Visi grib braukt ar ātrām mašīnām un kāpj iekšā daudzlitrāžas auto, bet mēs ar savu mazo tik un tā braucam ātrāk par citiem,» smejoties atbild Andris, kurš sacīkstes kopumā vērtē pozitīvi.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu