Valsts prezidents rupji piedraud mediju pārstāvjiem; politikas eksperti šokā (1270)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Mediju pārstāvjus šodien pārsteigusi un šokējusi Valsts prezidenta Andra Bērziņa rīcība pie skolas, kurā savas skolas gaitas uzsāka viņa dēls Kristaps Andris.

Bērziņš mediju pārstāvjiem agresīvi piedraudējis, ziņo TV3.

Par Bērziņa 3.septembra plāniem bija izlasāms arī prezidenta dienas kārtībā, kurā bija norādīts, ka dienas pirmajā pusē prezidents ar ģimeni piedalīsies šim notikumam paredzētajos pasākumos. Kaut arī skolas nosaukums nebija minēts, mediju pārstāvjiem tas nebija noslēpums. Turklāt mācību iestādes priekšā jau labu laiku pirms Bērziņa ierašanās dežurēja apsargi un bija sastopams arī prezidenta preses dienesta pārstāvis. Viss liecināja par to, ka prezidenta kanceleja ir gatava tam, ka pasākumā piedalīsies mediji.

Tomēr mediju pārstāvjiem par lielu pārsteigumu, Bērziņš tiem, izteica draudus. «Čaļi, pa galvu vajag, ja. Ilgi neesat sisti, ja...» šādi prezidenta vārdi dzirdami TV3 operatora uzfilmētajā videomateriālā.

Politikas eksperts Filips Rajevskis ir šokā par šādu Bērziņa runas veidu, kuru varētu piedot šova biznesa zvaigznēm, bet ne oficiālām amatpersonām.

«Viņam var būt pretenzijas un neapmierinātība, ka filmē viņa bērnu. Bet viņš var, kā jebkurš vecāks, palūgt, lai viņa bērnu nerāda, un šajā gadījumā medijiem tas ir jārespektē. Tam jānotiek pieklājības robežās. Īpaši politiķiem jāmāk cilvēkiem sarežģītas lietas paskaidrot saprātīgi un mierīgi,» intervijā TV3 sacīja Rajevskis.

Savukārt etiķetes speciāliste Aija Strautmane TV3 ziņu dienestam norādīja, ka prezidentam jārēķinās, ka mediji sekos līdzi arī viņa privātajai dzīvei, jo šis pasākums nebija slepens un Bērziņa dēlu neviens necentās aizvainot.

«Citā valstī tā neviens nedarītu. Tā pati princese Diāna, kurai prese sekoja viņas popularitātes dēļ. Bieži, protams, bija gadījumi, kad viņa ar roku rādīja, lai viņu nefilmē. Bet šiem cilvēkiem ar to ir jārēķinās. Par prezidentiem nepiedzimst, par prezidentiem paši piesakās,» sacīja Strautmane.

Vēlāk Bērziņš pats personīgi atvainojies operatoram, kuru bija nolamājis.

Komentāri (1270)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu