Dombrovskis: Ņemot vērā iebildumus, kravas auto rindu administrēšanas jautājumu skatīs MK komitejā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Ņemot vērā izskanējušos iebildumus, kravas auto rindu administrēšanas jautājumu vēl skatīs Ministru kabineta (MK) komiteja un otrdien valdības sēdē šis jautājums netiks skatīts, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Portāls «pietiek.com» ziņo, ka ekonomiski strīdīgie MK noteikumi bez konkursa rīkošanas deleģēs administrēt kravas auto rindu uz Latvijas sauszemes robežas organizācijai «Latvijas auto», kuras ģenerālsekretārs ir «Vienotības» līderes Solvitas Āboltiņas dzīvesbiedrs Jānis Āboltiņš.

Ņemot vērā izteiktos iebildumus, šis jautājums tiks skatīts MK komitejā, lai to varētu izdiskutēt pirms tas tiek virzīts uz valdības sēdi. Jautājumu ir nepieciešams attiecīgi precizēt, skaidroja Dombrovskis.

Vispirms vajadzētu precīzi iepazīties ar Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto MK noteikumu projektu, lai tiktu skaidrībā par to, vai izskanējušās bažas par Āboltiņas dzīvesbiedra ieinteresētību ir pamatotas, vai nē, mediju pārstāvjiem norādīja premjers.

Lai gan «pietiek.com» rīcībā esošās Iekšlietu ministrijas aplēses rāda, ka bizness varētu nest aptuveni 1,9 miljonu eiro (1,335 miljoni latu) ienākumus tikai vienā no četriem robežšķērsošanas punktiem - Terehovā, noteikumi neparedz, ka valsts budžetā tiks pārskaitīta kāda daļa peļņas. Tāpat noteikumi iecementējot pierobežas maksas stāvlaukumu biznesa attīstību, neizskaužot kravas auto rindas, bet tikai ieviešot veidu, kā no tām pelnīt, norāda portāls.

Interneta medijs vēsta, ka attiecīgie SM izstrādātie MK noteikumi, kas rada likumisko rāmi jaunam pierobežas biznesam un to bez konkursa deleģē «Vienotības» līderes vīra vadītajam «Latvijas auto», tiekot virzīti lielā steigā un, cenšoties nodrošināt iespējami īsāku laiku, kurā tie līdz apstiprināšanai būs pieejami publiskai diskusijai. Valdības 4.septembra sēdes dienaskārtībā, kas jau publicēta, šie noteikumi nav iekļauti, tos kā Ministru kabineta lietu dienaskārtībā bijis plānots iekļaut pēdējā brīdī, par ko SM, kas atrodas «Vienotības» politiskā pārraudzībā, un premjera birojs vienojušies tikai piektdienas pievakarē pāris stundu pirms darba laika beigām.

«Pietiek.lv» rīcībā esošie atzinumi, kurus par pretrunīgajiem noteikumiem atkārtoti sniegušas par jautājumu atbildīgās Tieslietu ministrija (TM) un Iekšlietu ministrija (IeM), ir noteikumu projektam kritiski, apšaubot tā likumību un izdevīgumu un līdz ar to neatbalstot to tālāku virzību. IeM un TM atrodas koalīcijas partneru Reformu partijas un nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK pārziņā un to pozīciju pēkšņa maiņa, ja noteikumi esošajā redakcijā tomēr nonāks uz valdības galda otrdien, norādīs uz politisku vienošanos nebremzēt strīdīgos, bet «Vienotības» vadībai svarīgos noteikumus. Ierēdņi, kuri bijuši iesaistīti diskutablo noteikumu saskaņošanā, portālam neoficiāli atzinuši, ka «no augšas» ir spiediens nekavēties ar to virzīšanu tieši šādā redakcijā, līdz ar to tiekot pievērtas acis uz pretrunām un neatbilstībām.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu