Zināmi Latvijas vīriešu un sieviešu volejbola izlašu sastāvi EČ kvalifikācijas turnīriem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zināmi Latvijas vīriešu un sieviešu volejbola izlašu sastāvi šajā nedēļas nogalē gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm.

Vīriešu valstsvienība šodien dosies uz Ungāriju, kur no 6. līdz 8. septembrim aizvadīs pirmo otrās kvalifikācijas kārtu, tiekoties ar Spānijas, Ungārijas un Francijas izlasēm. Vēl vienā sabraukumā izlases satiksies no 14. līdz 16. septembrim Jelgavā.

Apakšgrupu uzvarētāji automātiski garantēs sev vietu finālturnīrā, bet apakšgrupu otro vietu ieguvēji aizvadīs cīņas ar citu apakšgrupu šīs pašas vietas ieguvējiem, sadalot atlikušās trīs ceļazīmes uz finālturnīru.

«Mēs reāli apzināmies gan Francijas, gan Spānijas izlases spēku, kā arī Ungārijas, ar kuru mums arī nemaz negāja tik viegli. Pagājušajā gadā, kad ar viņiem spēlējām olimpiskajā kvalifikācijā, pirmajā spēlē uzvarējām jau no zaudētas pozīcijas, bet otrajā spēlē, kas notika Latvijā, gāja labāk,» iepriekš izteicās vīriešu valstsvienības galvenais treneris Raimonds Vilde.

«Domāju, ka ungāri gribēs revanšēties, tāpēc viņi noteikti rūpīgi gatavojas. Tāpat viņiem ir arī ambiciozs treneris, kurš noteikti gribēs uzvarēt, bet mēs arī plinti krūmos nemetīsim, jo visādi var būt - tā ir spēle un bumba ir apaļa. Protams, ar Francijas izlasi varētu iet visgrūtāk, jo viņi ir augstāka līmeņa un spēcīgāki, bet mīnuss varētu būt viņu psiholoģiskā noturība. Mērķis mums ir izvirzīts, centīsimies to realizēt.»

Kā ziņots, ar Ungāriju pagājušajā gadā Latvija tikās Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra izslēgšanas kārtā, uzvarot ar 3-2 un 3-1.

Latvijas vīriešu volejbola izlases sastāvs:

Ingars Ivanovs, Aivars Petruševics, Ansis Medenis, Armands Celitāns, Romāns Saušs, Viktors Koržeņevičs, Lauris Iecelnieks, Deniss Petrovs, Artis Caics, Andrejs Zavorotnijs, Jānis Vāvers, Hermans Egleskalns.

Tikmēr atjaunotā Latvijas sieviešu volejbola izlase dosies uz Bulgāriju, lai no 7. līdz 9. septembrim piedalītos otrās kvalifikācijas kārtas pirmajā turnīrā, spēkojoties ar Čehijas, Bulgārijas un Ungārijas valstsvienībām. Otrais turnīrs no 13. līdz 15. septembrim risināsies Ungārijā.

«Ceru, ka mēs nospēlēsim tik labi, cik varam, jo pretinieces ir ļoti spēcīgas, tāpēc mums nebūs viegli, īpaši tādēļ, ka dažām no spēlētājām ir pa kādai mikrotraumai, bet kādai jau nopietnākas traumas, kas varētu spēles laikā traucēt,» atzinis izlases galvenais treneris Jānis Leitis. «Mēģināsim sakopot spēkus uz katru no spēlēm, bet koncentrēsimies uz uzvaru pār Ungāriju vismaz vienā no gaidāmajiem turnīriem, jo uzskatu, ka šī izlase ir vājākā no mūsu pretiniecēm.»

Arī šajā turnīrā apakšgrupu uzvarētāji automātiski garantēs vietu finālturnīrā, bet apakšgrupu otro vietu ieguvējas aizvadīs cīņas ar citu apakšgrupu šīs pašas vietas ieguvējiem, sadalot atlikušās trīs ceļazīmes uz finālturnīru.

Kā ziņots, Latvijas sieviešu izlase dalībai Eiropas čempionātā pieteikta pēc ilgāka pārtraukuma. Tā piedalījās arī pirmajā kvalifikācijas kārtā, divreiz pieveicot Kipras izlasi.

Latvijas sieviešu volejbola izlases sastāvs:

Sanda Ragozina, Inese Jursone, Ieva Tetere, Viktorija Brice, Sandra Breikša, Alise Lece, Agnese Feldmane, Sana Catlakša, Anna Lejiņa, Kristīne Lece, Lana Sorokina, Aleksandra Tihovska.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu