Prokuratūra: Nav nekāda pamata no KNAB pārņemt tiesneša Strazda lietas izmeklēšanu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa/LETA

Prokuratūra ir noraidījusi advokāta Pāvela Rebenoka lūgumu pārņemt no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) tiesneša Ziedoņa Strazda kriminālprocesa izmeklēšanu.

Prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga aģentūrai LETA sacīja, ka 3.septembrī prokurore ir atbildējusi tiesnesim Strazdam to, ka prokuratūrai nav pamata kriminālprocesa pārņemšanai no izmeklēšanas stadijas.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Rebenoks, šāds lūgums ir saistīts ar kādu KNAB sāktu kriminālprocesu, kas atradies Strazda kā tiesneša lietvedībā. Minētajā kriminālprocesā apsūdzība celta bijušajai Rīgas Mūzikas internāta vidusskolas direktorei Maijai Leipcigai par ļoti līdzīgu nodarījumu, kāds tagad tiek inkriminēts pašam Strazdam, - personu fiktīva nodarbināšana.

Kā skaidroja advokāts, izskatot Leipcigas lietu, Strazds konstatējis nopietnas pretrunas starp vairāku liecinieku pirmstiesas izmeklēšanā un tiesā sniegtajām liecībām, tāpēc viņš izsaucis uz nopratināšanu pašus KNAB izmeklētājus, starp kuriem bijusi arī Agita Znotiņa. Tieši viņa patlaban esot procesa virzītāja Strazda krimināllietā.

Skaidrs, ka ar Znotiņu kopā strādāja arī citi KNAB izmeklētāji, kuri Leipcigas kriminālprocesā, iespējams, veica pretlikumīgas darbības, kas varētu būt saistītas, piemēram, ar liecinieku ietekmēšanu, aģentūrai LETA izteicās Rebenoks. Taču, ja šādas bažas apstiprinātos, tad, protams, tiesnesis Strazds varētu vērsties arī pret pašiem izmeklētājiem, atzīmēja advokāts.

«Redzot, kur tā [Leipcigas] lieta virzās, KNAB darbiniekiem, iespējams, radās nodoms kaut kādā veidā «noņemt tiesnesi [Strazdu] no trases», lai nākamais tiesnesis uz to lietu raudzītos citādi,» sacīja Rebenoks.

Ņemot vērā minēto, advokāts ir nobažījies, ka KNAB izmeklētāji varētu būt neobjektīvi un ieinteresēti Strazda lietas iznākumā.

Tikmēr pats Strazds izrakstīts no slimnīcas, un tagad viņš ārstējas mājās. Tiesnesis turpina izmantot savas likumā paredzētās tiesības un nekādas liecības izmeklētājiem nesniedz.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāju Strazdu KNAB darbinieki 7.augustā aizturēja aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā saistībā ar iespējamu fiktīvu tiesas darbinieku nodarbināšanu un viņu kontos ieskaitīto finanšu līdzekļu izmantošanu.

Šai pašā kriminālprocesā par aizdomās turēto tika atzīta arī Rīgas apgabaltiesas tiesnese Skaidrīte Buivide. Abiem tiesnešiem pēc aizturēšanās pasliktinājās veselības stāvoklis. Lietā turpinās izmeklēšana.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu