Latvijas volejbolisti EČ otro kvalifikācijas kārtu sāk ar uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlase ceturtdien ar uzvaru sāka 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otro kārtu.

Pirmajā mačā Latvijas izlase ar 3-1 (25:19, 18:25, 25:19, 25:19) pārspēja sabraukuma mājiniekus Ungārijas volejbolistus.

Vēl vienā pirmās kārtas cīņā Francijas izlase ar 3-1 (25:18, 25:14, 17:25, 28:26) pieveica Spānijas valstsvienību.

Ar Ungāriju pagājušajā gadā Latvija tikās Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra izslēgšanas kārtā, uzvarot ar rezultātiem 3-2 un 3-1.

Pirmā sabraukuma turpinājumā Latvijas izlase piektdien tiksies ar Franciju, bet sestdien spēkosies ar Spāniju.

Otrajā un noslēdzošajā sabraukumā izlases satiksies no 14. līdz 16. septembrim Jelgavā.

Apakšrupu uzvarētāji automātiski garantēs sev vietu finālturnīrā, bet apakšgrupu otro vietu ieguvēji aizvadīs cīņas ar citu apakšgrupu šīs pašas vietas ieguvējiem, sadalot atlikušās trīs ceļazīmes uz finālturnīru.

Finālturnīrs no 2013. gada 20. līdz 29. septembrim notiks Polijā un Dānijā. Finālturnīrā, kurā startēs 16 komandas, automātiski iekļuvušas Serbija, Itālija, Krievija, Slovākija un Bulgārija, kā arī Polija un Dānija, kas ir sacensību mājinieces.

Šajā turnīrā Latvijas izlasei nepalīdz tās potenciālais līderis Armands Celitāns, kurš pēc veiksmīgas meningīta izslimošanas sasirdzis ar bronhītu.

Latvijas izlasei izvirzīts uzdevums kvalificēties 2013. gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Latvijas vīriešu volejbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta otrās kvalifikācijas kārtas pirmajam turnīram:

Ingars Ivanovs, Aivars Petruševics, Ansis Medenis, Armands Celitāns, Romāns Saušs, Viktors Koržeņevičs, Lauris Iecelnieks, Deniss Petrovs, Artis Caics, Andrejs Zavorotnijs, Jānis Vāvers, Hermans Egleskalns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu