Pirmizrādīs filmu «Liepājas iekšējie ūdeņi»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

8. septembrī plkst. 15.00 Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros SIA «Ervils» spīķerī Vecā ostmalā 53 notiks videofilmas «Liepājas iekšējie ūdeņi» pirmizrāde, kas tapusi TV «Kurzeme» sadarbībā ar Liepājas muzeju.

Filma, kas veidota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu, un Liepājas muzeja krājuma izstāde «Zvejniecība un tradīcijas» būs skatāma visu mēnesi no 8. septembra līdz 7. oktobrim. Filma ne vien papildina izstādi, bet arī lieliski iekļaujas autentiskā vidē vecajā spīķerī, kur joprojām saimnieko zvejnieki un norit saimnieciskā darbība.

Jūra, Liepāja, ezers un rūpīgi veidotā ūdens straumju sistēma, kur sava vieta gan Līvas upei, gan Pērkones upei, gan vēlāk tirdzniecības un aizsardzīvas vajadzībām veidotai kanālu sistēmai, ir nozīmīga loma pilsētas attīstībā.

Liepāja, no visām pusēm ūdeņu ieskauta, ir un būs nozīmīgs mezgls starp austrumiem un rietumiem, kas spītīgi augusi un nostiprinājusies, pārvarot arī grūtākus brīžus savā attīstībā. Gluži kā bangojoša jūra, augšā un lejā, tāda ir gan pati pilsētas tapšana, gan pastāvēšana. Pilsētas uzplaukums visos laikos saistās ar tuvumā esošajiem ūdeņiem un iekšējo ūdens sistēmu.

Filmas «Liepājas iekšējie ūdeņi» parāda Liepājas kanālu – Tirdzniecības, Karostas, Cietokšņa, Pērkones – nozīmi Liepājas attīstībā un mūsdienu cilvēku ikdienā. Kā mainās kanālu nozīme vēsturiski un cik svarīga ir šādu kanālu esamība tirdzniecības, zvejniecības un tūrisma attīstībā. Par to stāsta trīsdesmit minūšu garā filma, skatītāju vietām aizkustinot, izraisot smaidu un liepājniekiem liekot lepoties ar savu pilsētu.

Liepājas muzeja krājuma izstāde «Liepājas iekšējie ūdeņi. Zvejniecība un tradīcijas»

eksponēti priekšmeti, kas stāsta par saldūdens un ezera zveju. Apmeklētāji varēs apskatīt zvejas rīkus, ko zvejnieki izmantoja 19. gs. beigās un 20. gs. sākumā, uzzināt, kas ir venteri un laideņi, kā notika zveja ar murdiem un ko darīja ar lotēm. Padomāts arī par mazajiem izstādes apmeklētājiem, kuriem būs iespēja izklaidēties speciāli veidotā bērnu stūrītī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu