Daugaviņš: Liels pluss, ka «Dinamo» uz mani pieder tiesības (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Kamēr Ziemeļamerikā NHL vadība un spēlētāji mēģina rast kompromisu sarunās pie galda, tikmēr okeāna šajā pusē savu piekto sezonu sākusi Kontinentālā hokeja līga. Tuvu spēlēšanai KHL ir arī latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš [s:42389], ka ļoti iespējams nāksies vilkt mugurā Rīgas «Dinamo» kreklu. Kaspars trenējas Rīgā un ir gatavs dažādiem scenārijiem.

- Puiši jau sākuši sezonu, bet kā ir tev - arī gribas slidot kopā ar pārējiem un aizvadīt mačus?

- Jā, tā gan ir. Ir apnicis trenēties, gribu sākt spēlēt, jāsagaida 15. septembris un redzēsim, kas un kā.

- Jo tuvāk nāk 15. datums, jo lielāka iespēja, ka lokauts tomēr būs.

- Izskatās, ka par 95 procentiem jau skaidrs, ka tas sāksies. Cik ilgi, to nevar zināt, protams, pastāv iespēja, ka var nenotikt lokauts, bet jāgaida līdz pēdējām stundām.

- Tev aizvadītā sezona bija viena no labākajām karjerā. Nostiprinājies NHL, aizvadīji daudz spēļu un tieši tagad, kad esi pakāpies uz augstākā pakāpiena, tevi un citus sagaida kritiens vārdā lokauts.

- Tā ir. Sešus gadus cīnījos pa junioru līgām, AHL, lai tiktu NHL, beidzot tiku tur spēlēt, dabūju vienvirziena līgumu un uzreiz tāds trieciens. Līgums ir un tas ir svarīgi, arī pussezona, ja būs, tas būs liels pluss, bet, ja sezona nenotiks, tad gan kontraktam tas būs liels trieciens. Galvenais, ka izcīnīju kontraktu vasarā un tas man deva pašapziņu, ka esi tuvāk tur.

- Ko šis līgums tev atļauj un aizliedz darīt starpsezonā? Es vairāk domāju treniņu kontekstā.

- Vasarā līdz nometnei es trenējos individuāli, tas ir katra spēlētāja pienākums ierasties nometnē labā formā, un kā tu to esi sasniedzis, nevienam neinteresē. Nometnē būs testi un tur arī tevi pārbaudīs. Liels pluss, ka «Dinamo» uz mani KHL pieder tiesības un es varu ar viņiem trenēties, ne ar vienu citu KHL klubu trenēties tagad nevarētu. Ar Rīgu ir nosacījums, ka parakstu try-out līgumu un trenējos ar komandu. Ja būs lokauts, tad palikšu un man ļāva piedalīties treniņprocesā.

- Tu paliec Rīgā, bet tomēr atsākas sezona - tu dodies atpakaļ?

- Tagad mēģinām sarunāt kontraktu, ka Rīgā spēlēšu tik ilgi, kamēr atsāksies sezona Ziemeļamerikā. Tiklīdz paziņos, ka sezonā sāksies, jau nākamajā dienā lidošu atpakaļ uz Kanādu. Cerams, ka nebūs no Krievijas uzreiz jālido pa taisno prom.

- Zviedrijas hokeja vadība pateica skaidri un gaiši: ja spēlētāji ar NHL līgumiem vēlas spēlēt Zviedrijas «Elitserien» čempionātā, tad to drīkst darīt, ja līgums ar klubu tiek slēgts vismaz uz pilnu sezonu. Kā vērtē šādus izteikumus?

- Koks ar diviem galiem - tas ir pluss līgai, ka ir stingri savos lēmumos, tajā pašā laikā arī mīnuss un var būt situācija, ka zviedru spēlētājiem nebūs kur spēlēt. Līga arī varbūt nebūs tik augstā līmenī, bet skaidrs, ka viņi negrib padoties NHL noteikumiem. Zviedri nav apmierināti, ka jaunie aizbrauc pāri okeānam un netiek spēlēt regulāri ne AHL, ne NHL, šajā gadījumā zaudē pati Elitsērija.

- Vasarā par tevi bija interese no kādiem KHL klubiem, ņemot vērā arī to, ka tiesības uz tevi ir «Dinamo»?

- Neesmu interesējies un domāju, ka viņi var atrast labākus spēlētājus no ārzemēm. Kāpēc izmantot manus pakalpojumus, ja lokauta laikā var izmantot Kanādas superzvaigžņu pakalpojumus. Neesmu dzirdējis, ka būtu interese un, ja būtu, par to nerunātu, jo «Dinamo» ir tiesības uz mani un visi jautājumi būtu jārisina caur Rīgas komandu.

- Kur varētu spēlēt citi hokejisti no Otavas «Senators»? Varbūt ar čaļiem esi runājis un viņi tev kaut ko atklājuši?

- Neesmu īpaši interēsējies, bet lielās zvaigznes neko nedarīs, trenēsies un gaidīs kaut ko. Divi jaunie spēlētāji, ar kuriem spēlēju un dzīvoju NHL un AHL ākstoties teica, ka būtu forši, ja varētu uz Rīgu atbraukt spēlēt, mēs vienā maiņā uzspēlētu.

- KHL paziņoja, ka trīs spēlētājus vēl papildus varēs pieteikt. Rīgai visas iespējas...

- (Smejas) Protams, bet jautājums, vai «Dinamo» viņi būtu vajadzīgi. Grūti kaut ko spriest, jo nevar saprast, kā risinās sarunas starp NHL vadību un Spēlētāju asociāciju. Katru dienu jaunas ziņas, bet uz priekšu abas puses īsti netiek.

P.S. Jau pavisam drīz publicēsim intervijas turpinājumu ar Kasparu Daugaviņu.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu