Latvija - vienīgā valsts Eiropā, kur mācību grāmatas jāpērk vecākiem (225)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kur mācību grāmatas jāpērk bērnu vecākiem. To piektdien Rīgā apliecināja Eiropas Izglītības apgādu asociācijas direktors Prebens Sparts.

Sākot no Ziemeļvalstīm, līdz pat dienvidu zemēm grāmatas un darba burtnīcas skolēniem nodrošina pašvaldība, bet vecāku ziņā paliek soma, penāļa saturs un sporta tērps.

Arī tepat kaimiņos Igaunijā grāmatas, darba burtnīcas un citas skolniekam nepieciešamas lietas pērk pašvaldība, stāsta Eiropas Izglītības apgādu asociācijas valdes priekšsēdētāja Maira Tenna. Šāda sistēma ieviesta jau pirms trim gadiem un vecākiem ne par ko nav jāmaksā, norāda Tenna.

Lielākajā daļā Eiropas valstu mācību grāmatas ir par velti, saka Eiropas Izglītības apgādu asociācijas direktors Prebens Sparts, uzsverot, ka pavisam noteikti tā tas ir pamatskolās.

Tā tas ir Ziemeļvalstīs, Igaunijā, Eiropas dienvidos. Grāmatas pērk pašvaldības kā skolu īpašnieki, saka Sparts, norādot, ka nezinot nevienu valsti, kurā būtu jāmaksā vecākiem.

Plašāk skaties «Panorāmas» sižetā!

Komentāri (225)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu