Klauss: Rietumi atgriežas pie sociālisma (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Čehijas prezidents Vāclavs Klauss atzinis, ka vīlies Eiropas attīstībā pēc komunisma krišanas, un brīdinājis, ka Rietumi sākuši atgriezties pie sociālisma.

Klauss uzskata, ka pēc revolucionārajām pārmaiņām Austrumeiropā, kas notika pēc komunistisko režīmu gāšanas, šodienas Eiropa un arī citas rietumvalstis «atgriežas pie sociālisma un valstiskās sabiedrības vadības».

Prezidents norādījis, ka šobrīd Eiropā pastāv nopietni draudi liberālajai demokrātijai un tirgus ekonomikai, kurus rada «tradicionālo vērtību zaudēšana, demokrātisko politiķu populisms, pieaugošā tiesu, nevalstisko organizāciju un mediju vara».

«Man kā cilvēkam, kas aktīvi piedalījies radikālu politisku un ekonomisku pārmaiņu sagatavošanā, mūsdienu pasaule ir pilna vilšanos. Mēs dzīvojam daudz sociālistiskākā sabiedrībā, kuru vada valsts, nekā mēs iepriekš iedomājamies,» Klausa teikto citē čehu mediji.

Viņš uzsvēris, ka Eiropas līderiem daudz aktīvāk jāiestājas par brīvības aizsardzību.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu