Bagatskis: Bijām pārāk nepacietīgi (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbola izlase svarīgajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā pret Gruziju ([s:42401]) nospēlējusi pārāk nepacietīgi, kas arī liedza tikt pie panākuma, uzskata valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Līdz ar to Gruzija kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram, bet Latvijas izlasei, lai to paveiktu, pēdējā kvalifikācijas mačā otrdien būs obligāti jāuzvar Rumānijā.

«Mača sākums man iepriekš radīja uztraukumu, tomēr šodien cīņu izdevās sākt piesardzīgi un mierīgi,» pēcspēles preses konferencē izteicās Bagatskis. «Vēlāk pieredzējušajiem gruzīnu spēlētājiem ļāvām sajust spēli un tad jau viņi zināja, ko darīt. Lai arī turējāmies līdzi, bijām pārāk nepacietīgi. Vairāk nekā puse mūsu nopelnīto piezīmju nebija vajadzīgas. Šis ir sāpīgs zaudējums

«Komanda spēja sevi salauzt, beigās parādot raksturu un gandrīz izglābjoties. Brīžiem centāmies spēlēt kā pieredzējusi komanda - tas sanāca kā sanāca,» atzina treneris.

«Pret Gruzijas līderi Zazu Pačuliju galvenais uzstādījums bija visu laiku likt pretī garo spēlētāju, kas gandrīz visu laiku arī izdevās,» piebilda Bagatskis. «Miksējām zonas aizsardzību ar individuālo segšanu, bet pilnībā viss ieplānotais sanāca tikai pirmajā ceturtdaļā.»

«Spēli iesākām labi un ar labu aizsardzību,» stāstīja Latvijas izlases spēlētājs Kaspars Bērziņš. «Iniciatīva bija mūsu pusē, tomēr to izlaidām.»

«Apnicis klausīties, ka esam jauna un talantīga komanda, kas krāj pieredzi,» skarbs bija basketbolists. «Es tam piekrītu, taču cenšamies pierādīt, ka esam arī kaut kas vairāk. Gruzijai ir ļoti laba komanda. Atmosfēra zālē bija kā vēl nekad, skatītāji ir pelnījuši mūsu visu pateicību.»

«Zinājām, ka Latvijas izlase ir talantīga un attīstās pareizajā virzienā. Latvija ir komanda ar savu rokrakstu un identitāti,» pretiniekus paslavēja Gruzijas izlases galvenais treneris - Serbijas basketbola speciālists Igors Kokoškovs. «Mums šī bija ļoti svarīga uzvara. Pārāk daudz kļūdījāmies soda metienos, bet zem groza Latvija atkal bija labāka. Neskatoties uz to visu, atradām veidu kā uzvarēt.»

«Apsveicu Latvijas komandu ar parādīto sniegumu visas šīs vasaras garumā. Latvijas basketbola skola ir zināma visā pasaulē, bet treneris sevi pierādījis kā labs stratēģis, kurš uzticas gados jaunajiem spēlētājiem,» izteicās Kokoškovs.

«Mēs esam ļoti priecīgi. Pēc divām sliktām spēlēm Latvijā ieradāmies ar raizēm, jo zinājām, ka mūs gaida grūts mačs,» teica Gruzijas izlases šī mača rezultatīvākais basketbolists Manučars Markoišvili. «Latvijas izlasei būs gaiša nākotne, tāpēc mums uzvaras labad bija jādemonstrē savs labākais sniegums.»

Pirms šī mača abām komandām bija vienāda bilance - četras uzvaras un divi zaudējumi. Lai Latvija automātiski kvalificētos finālturnīram, tai bija jāuzvar ar vismaz četru punktu pārsvaru. Tomēr paredzams, ka arī uzvara Rumānijā dos vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu