Kontadors praktiski nodrošina uzvaru šīgada «Vuelta Espana»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Slavenais Spānijas riteņbraucējs Alberto Kontadors («Saxo Bank») sestdien nostartēja pietiekami pārliecinoši daudzdienu velobrauciena «Vuelta Espana» pēdējā smagajā posmā, praktiski garantējot panākumu kopvērtējumā.

Sacensību priekšpēdējā, 20. posmā, kurā sportisti veica 170,7 kilometrus garu distanci, panākumu izcīnīja krievs Deniss Meņšovs no «Katjuša» komandas, kurš par 17 sekundēm apsteidza austrālieti Ričiju Porti («Sky Procycling»), bet trešo vietu ieņēma beļģis Kevins de Vērts («Omega Pharma-Quickstep»), kurš atpalika vēl par 25 sekundēm.

No kopvērtējuma pirmā trijnieka braucējiem visaugstāk finišēja spānis Hoakims Rodrigess («Katjuša»), kurš ierindojās devītajā vietā, Meņšovam zaudējot trīs minūtes un 31 sekundi.

25 sekundes viņam zaudēja desmitajā vietā finišējušais «Movistar» pilots Alehandro Valverde, bet Kontadors ierindojās 12. vietā, zaudējot četras minūtes un 15 sekundes.

Tikmēr Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš ir Meņšova un Rodrigesa komandas biedrs, ierindojās 115. vietā, uzvarētājam zaudējot 20 minūtes un 56 sekundes.

Kopvērtējumā tagad Kontadors par minūti un 16 sekundēm apsteidz Valverdi, bet Rodrigess zaudē minūti un 37 sekundes.

Svētdien paredzētajā pēdējā, 21. posmā sportisti veiks simbolisku 115 kilometru distanci, kas gandrīz pilnībā tiks aizvadīta pa līdzenu distanci.

Smukulis kopvērtējumā pakāpās uz 117. vietu, Kontadoram zaudējot divas stundas 58 minūtes un 30 sekundes.

Kā ziņots, Kontadors šajās sacensībās startē pēc divu gadu diskvalifikācijas par dopinga lietošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu