Valsts prezidents uzsver tēva lomu ģimenē (147)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tēva mājas, tēva drošais plecs un tēva padoms ir vērtības, kas mūsu valstij bijušas nozīmīgas laiku laikos, jo mēs varam būt vien tik stipri, cik stipras ir mūsu ģimenes, teikts Valsts prezidenta Andra Bērziņa apsveikumā Tēva dienā.

Prezidents savā apsveikumā norāda - Latvijā Tēva dienas svinībām vēl nav stipru un ilglaicīgi pārbaudītu tradīciju, tomēr tas nebūt neliecina par to, ka tēva lomai ģimenē un bērnu audzināšanā nav nozīmes.

«Māte un tēvs audzina nākamās paaudzes un ir šīs valsts pamats. Tādēļ esmu pateicīgs visiem, kas ierosināja un nodibināja šo tradīciju - Tēva dienu! Novēlu, lai tā ieņem savu vietu Latvijas svinamo dienu sarakstā un kļūst par atgādinājumu tam, ka tikai ģimenes vērtības un bērna izglītošanas pamatos ieliktais ir indivīda attīstības ceļš un mūsu tautas nākotne!» pauž Bērziņš.

Kā ziņots, šodien Latvijā jau trešo reizi oficiāli svin Tēva dienu.

Tēva diena citur pasaulē ir daudzu gadu ilga tradīcija. Šo dienu ik gadu svin daudzviet pasaulē, tostarp arī Lietuvā, Igaunijā, ASV, Vācijā un citur.

Labklājības ministrija (LM) atzīst, ka pamazām, tomēr Tēva diena sabiedrībā iegūst arvien lielāku lomu.

LM atgādina, ka, piedzimstot bērnam, valsts sniedz atbalstu arī tēviem. Lai jaunais tēvs varētu iesaistīties sava jaundzimušā bērna aprūpē, viņam ir iespēja līdz bērna divu mēnešu vecumam izmantot desmit dienu ilgu paternitātes atvaļinājumu. Sociāli apdrošinātie tēvi, kuri šo atvaļinājumu izmanto, saņem paternitātes pabalstu, kas ir 80% apmērā no pabalsta saņēmēja vidējās apdrošināšanas iemaksu algas.

Atbilstoši statistikas datiem 2012.gada jūlijā paternitātes pabalstu ir saņēmuši 729 cilvēki jeb 38% no visiem jaundzimušo bērnu tēviem.

Komentāri (147)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu