Operas namu piepildīs kaislīgā flamenko skaņas (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

26. novembrī Latvijas Nacionālajā operā viesosies viens no talantīgākajiem un atzītākajiem jaunās paaudzes spāņu flamenko ģitāristiem Vicente Amigo. Vicente Amigo tiek uzskatīts par vienu no virtuozākajiem un prestižākajiem savas paaudzes māksliniekiem, kurš tiek dēvēts par «jauno Paco de Lucia». Viņa ģitārspēles stils mijās ar autentisko de Lucia un romantisko Ottmar Liebert.  

Dzimis Seviljā, bet uzaudzis Kordovā, Vicente iemīlēja mūzikas skaņas jau pavisam agrā jaunībā, gūstot iemaņas pie slaveniem flamenko māksliniekiem, kā, piemēram, El Tomate, Meringue de Cordoba un Manolo Sanlucar, ar kuru kopā viņš nostrādāja vairāk kā desmit gadus.

Ģitārists Vicente Amigo plaši pazīstams ar savu izcilo talantu un spēju attīstīt flamenko skaņas, ienesot tajā vairums majestātisku inovāciju, apvienojot vairākus mūzikas stilus, gan no Āfrikas, gan no Tuvajiem Austrumiem.

Kopš 1991. gada, kad Viecente izdeva savu pirmo albumu De Mi Corazon al Aire (No manas sirds gaisā, 1991), viņš paguvis ierakstīt vēl septiņus albumus, no kuriem 2000. gadā izdotais Ciudad de las Idejas (Ideju pilsēta, 2000) tiek uzskatīts par vienu no labākajiem flamenko mūzikas albumiem. Tas māksliniekam atnesa Ondas balvu, kā arī ieguva latīņu Grammy balvu par labāko albumu.

Par «21. gadsimta flamenko ģitāristu» dēvēto mākslnieku Vicente Amigo Rīgā varējām dzirdēt pirms sešiem gadiem, kad mākslinieks pirmo reizi priecēja Latvijas mūzikas cienītājus, tagad viņš atgriezīsies, lai prezentētu savu pēdējo gadu veikumu. 26. novembrī Rīgas koncertā būs iespējams dzirdēt arī jaunākā albuma Paseo de Gracia 2009, kas ir veiksmīgs flamenko tehnikas un džeza elementu sajaukums, kas ietver sadarbību ar vairākiem Spānijas mūzikas skatuves māksliniekiem - Alejandro Sanz, Enrique & Estrella Morente, Nina Pasori un citiem.

Vicente Amigo ir mākslinieks, kuru šķietami apņēmusi harizmātiska un ēteriska gaisma. Viņa skatiens apmaldījies tālumā un ģitāras skaņas bagātina mūsu iztēli, tā par mākslinieku stāsta portāls AllAboutJazz.com. Ja flamenko ar tā spontanitāti un emocionālo dziļumu ir viesuļvētra, tad Vicente Amigo pavisam noteikti ir tās dvēsele.

No 6. septembra biļetes nopērkamas Biļešu Serviss kasēs.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu