Vairākus gadus pēc 9/11 upura ģimeni sasniedz negaidītas ziņas (97)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Daudzus gadus pēc terorakta ASV, kad bojā gāja teju 3000 cilvēku, upuru ģimenes uzzina arvien jaunus faktus.

ASV piemin traģiskos 11.septembra terora aktus

Kā vēsta ASV mediji, Rendija Skota atraitne un viņas trīs meitas šo gadu garumā uzskatīja, ka vīrs teroraktā gājis bojā acumirklī, taču pēc gadiem saņēma ziņu, kas visu sagrieza kājām gaisā.

Izrādījies, ka «dvīņu torņu» drupās atrasta zīmīte ar vēstījumu: «84.stāvs, rietumu ofiss, 12 cilvēki ieslodzīti.» Uz papīra gabaliņa atrastas asinis un DNS analīzēs noteikts, ka tās ir Skota.

Atraitnei Denīzei Skotai gan, ieraugot zīmīti, nemaz nebija nepieciešams redzēt ekspertīzes rezultātus, un viņa uzreiz saprata, ka tas ir viņas vīra rokraksts.

Denīze un viņas meitas Rebeka, Aleksandra un Džesika, saņemot šo ziņu, bija satriektas, jo iepriekš domāja, ka Skots miris uzreiz pēc tam, kad lidmašīna ietriecās «dvīņu tornī», taču izrādījās, ka pirms nāves viņš vēl ilgi mocījies slēgtā un degošā ēkā.

Ģimene pēc traģēdijas ilgi meklēja Skotu morgos un slimnīcās, taču bez rezultātiem. Arī mirstīgās atliekas tā arī netika saņemtas.

Tapa zināms, ka šo zīmīti terorakta dienā atrada pie atlūzām un atdeva kādam bankas darbiniekam. Bankas darbinieki zīmīti saglabāja un vēlāk atdeva Nacionālajam muzejam. Ar atraitni sazinājās pēc tam, kad analīzēs atklāja, kā asinis ir uz zīmītes. Tagad šī zīmīte ar Skota atraitnes atļauju kļuvusi par vienu no iespaidīgākajiem muzeja eksemplāriem.

Komentāri (97)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu