Esplanādē būs iespēja bez maksas pārbaudīt veselību (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/judybaxter/

Ceturtdien Esplanādē no plkst.12 līdz 15 notiks Mobilās veselības diena, kuras laikā ikvienam interesentam būs iespēja bez maksas pārbaudīt savu veselību un ziedot asinis, informēja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Lapsa.

Stradiņa slimnīcas Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centra mobilās zobārstniecības autobusā pasākuma laikā bērniem un skolēniem būs iespēja pārbaudīt mutes veselību, saņemt vērtīgus ieteikumus mutes kopšanā, savukārt pieaugušie varēs noteikt holesterīna un cukura līmeni asinīs un ziedot asinis Valsts asinsdonoru centra specializētajā donoru autobusā.

Ar Latvijas Ārstu biedrības atbalstu pasākuma apmeklētājiem teltī blakus autobusiem būs iespēja noteikt ķermeņa masas indeksu, izmērīt asinsspiedienu un saņemt veselīga uztura un dzīvesveida konsultācijas. Pie autobusiem bērnus izklaidēs un pieaugušos iedrošinās Latvijas leļļu teātris ar izrādes «Gudrais zobiņš» varoņiem.

Mobilās veselības dienā tiks svinēta arī Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centra mobilā autobusa un specializētā donoru autobusa piecu gadu jubileja.

Stradiņa slimnīcas mobilās zobārstniecības autobuss ir moderns zobārstniecības kabinets uz četriem riteņiem. Kopš 2007.gada Latvijas teritorijā strādā divi mobilās zobārstniecības autobusi, nodrošinot zobārstniecības pakalpojumu pieejamību attālāku Latvijas reģionu bērniem skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs, kur ir problēmas ar zobārstniecības pakalpojumu pieejamību un nokļūšanu pie zobārsta un zobu higiēnista. Autobusos ir zobu rentgens, kā arī dators ar interneta pieslēgumu, lai nodrošinātu iespēju sazināties ar kolēģiem jautājumu gadījumos.

Donoru autobuss ar Veselības ministrijas atbalstu Valsts asinsdonoru centra rīcībā nonāca 2007.gada 13.septembrī, un jau piekto gadu regulāri veic izbraukumus un pieņem donorus pie dažādām iestādēm, uzņēmumiem un tirdzniecības centriem ne tikai Rīgā, bet arī citviet Latvijā. Specializētais autobuss donoriem nodrošina izdevīgu un ērtu laiku un vietu asins ziedošanai. Autobusā vienlaikus asinis var ziedot četri cilvēki, un stundas laikā autobuss spēj pieņemt desmit līdz 15 donorus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu