Sākas militārās mācības «Route Survey 2012» (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Nedēļas nogalē, 15.un 16.septembrī, Irbes šaurumā norisināsies Baltijas valstu mīnu kuģu eskadras (Baltron) militārās mācības «Route Survey 2012», kurās piedalīsies Latvijas un Lietuvas Jūras spēku vienības, informē Aizsardzības ministrijā.

Latviju mācībās pārstāvēs štāba un apgādes kuģis A-53 «Virsaitis» un divi mīnu kuģi - M-05 «Viesturs» un M-07 «Visvaldis».

Mācības paredzētas gan krasta, gan jūras fāzē, kurās tiks pilnveidota Baltijas valstu mīnu kuģu eskadras (Baltron) sastāvā esošo kuģu sadarbība un veikti mīnu meklēšanas treniņi.

15.un 16.septembrī no plkst.13 līdz 16 Ventspils Ostas ielas promenādē iedzīvotājiem būs apskatāmi divi «Baltron» kuģi – A-53 «Virsaitis» un Lietuvas Jūras spēku kuģis M-52 «Sūduvis», kā arī mīnu kuģi - M-05 «Viesturs» un M-07 «Visvaldis».

Mācības «Route Survey», ievērojot rotāciju, katru gadu notiek kādā no Baltijas valstīm. Šogad mācības norisināsies jau 15.reizi.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu