Nepieciešams:
Pupiņu un maltās gaļas sacepums (11)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
250 g sausu pupiņu
500 g tomātu
2 lieli sīpoli
1 čilī pipars
2 paprikas
500 g maltās gaļas
3 daiviņas ķiploka
sāls
pipari
Pagatavošana:
Pupiņas izmērcē, izvāra sālsūdenī. Tomātus blanšē, noņem mizu. Tomātus, sīpolus, papriku sagriež ripiņās. Ķiploku un čilī piparu sasmalcina. Cepamtraukā kārto kārtām tomātus, sīpolus, papriku, pupiņas, gaļu - kārtas atkārto. Kārtas sāla, piparo, uzkaisa čilī un nedaudz ķiploka. Traukam uzliek vāku, cep 190 grādos 40 minūtes. Pasniedz ar lavašu.