Āfrikas pundurezis, lielaste un susurs (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Izstādes «Pet Ekspo 2012» apmeklētāji 22. un 23. septembrī varēs aplūkot un arī iegādāties Latvijā reti sastopamos, adatainos mājdzīvniekus – Āfrikas pundurežus – raibus un krēmkrāsas, kā arī būs apskatāms albīns Āfrikas pundurezītis (balts ar sarkanām acīm).

Āfrikas pundureži

Pundureži kā mājas mīluļi ir kļuvuši ļoti populāri ASV un Lielbritānijā. Āfrikas pundurezis ir radies salīdzinoši nesen, aptuveni pirms 20 gadiem ASV. Pundurezītis ir Alžīrijas eža un savvaļas Āfrikas pundureža hibrīds. Tie ir četras reizes mazāki par mums zināmo Eiropas ezi. Tos baro ar kaķu barību, un nebrīvē tiem vajadzīga vismaz vistas vai liellopu gaļa. Lai pundureži justos labi, tiem jānodrošina arī siltums – vismaz + 20 grādu.

Āfrikas lielastes

Līdztekus eksotiskajiem pundurežiem izstādē būs arī Āfrikas lielastes un Āfrikas susuri.

«Āfrikas lielastes, kas savas lielās, gandrīz kailās astes dēļ atgādina mazu bebrēnu, brīvā dabā dzīvo Āfrikas ziemeļos, kur lielākoties uzturas baros un rok alas. Tā kā lielastes ir nakts dzīvnieks, tad būri ar šīm radībiņām nav ieteicams turēt guļamistabā, jo viņu radītie trokšņi var iztraucēt saimnieka saldo miegu,» stāsta eksotisko un reto mājdzīvnieku audzētavas «Golden Fenix» saimnieks Aldis Valters. Izrādās, ka mazie dzīvnieciņi ir draudzīgi un arī gana gudri. Lielastes baro ar speciālu sauso barību grauzējiem, kā arī suņu barību, svaigiem gurķiem, āboliem un citiem svaigiem augļiem. Savvaļā dzīvnieciņi parasti dzīvo aptuveni divus gadus, bet nebrīvē tās var nodzīvot līdz pat četriem gadiem.

Āfrikas susurs

Āfrikas susurs ar savu kuplo asti atgādina mazu vāverīti. Tādēļ nav brīnums, ka susuriem patīk dzīvo ne tikai stepē, bet arī lēkāt pa kokiem. Turot šos dzīvnieciņus nebrīvē, ir jāpadomā par to, lai dzīvnieciņš varētu brīvi kāpelēt. Susuri ir ļoti draudzīgi dzīvnieki, un tos baro tāpat kā lielastes, papildus vēl dodot arī kaltētus augļus, un katru vakaru vēlams dot arī tārpus un kukaiņus. Nebrīvē susuri dzīvo aptuveni 8 līdz 12 gadus.

Dekoratīvās vistas, baloži un grauzēji

Apmeklētāji varēs aplūkot arī plašu šķirnes dekoratīvo vistu izstādi un vairāk nekā 10 dažādu šķirņu un nokrāsu dekoratīvo un gaļas baložu.

Ne tikai apskatīt, bet arī pataustīt varēs daudz un dažādu šķirņu jūrascūciņas – sākot no īsspalvainajām un beidzot pat ar tādām, kuru spalvas garums var sasniegt pat 30 cm. Izstādē būs šādu šķirņu jūrascūciņas – Merino, Texel, US Teddy, CH Teddy, Šelts, Koronets, Krestdets, Peruānis un Lunkaryas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu