Pēteris Skudra atklāti par Kuldu, «Sibirj» un KHL (49)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Hcsibir.ru

Šonedēļ Rīgā viesojās KHL klubs Novosibirskas «Sibirj», kurā viens no treneriem ir bijušais NHL un Latvijas izlases vārtsargs Pēteris Skudra. Uzskats, ka Pēteris ar presi nerunā, ir maldīgs un bijušais vārtsargs neatteica kopīgu interviju «Apollo» un «Latvijas avīzei».

- Kas «Sibirj» klubam atnesa uzvaru pret Rīgas «Dinamo»?

- Viennozīmīgi - taktika. Gatavojāmies izbraukumam un zinājām, ka mājinieki aktīvi spēlēs, skries un spiedīs. Guvām vārtus pretuzbrukumos un varējām vēl pāris iemest. Mēs mērķtiecīgi gatavojāmies un zinājām, kādu hokeju pretinieki rādīs.

Kā nokļuvi jaunajā mājvietā? Iepriekš strādāji Čerepovecā.

- Man piedāvāja trenera asistenta darbu un esmu atbildīgs par aizsardzību un spēli mazākumā. Man šī ir laba pieredze, to, ko iemācījos NHL un pēdējos gados, analizējot spēles, varu izmantot tagad. Klubam patika manas idejas, mans darba stils un saņēmu uzaicinājumu.

- Kad pievienojies «Sibirj», abi līdzšinējie vārtsargi - Džefs Glass un Sergejs Gaidučenko jau bija komandā?

- Nē, mums bija citi. Gaidučenko es atvedu uz Novosibirsku, bet Glasu dabūjām visi kopā. Komandā bija Bernds Bruklers, taču viņam īsti negāja un viņa vietā ieguvām Glasu.

- Kā izskatās viņi?

- Ir OK. Mums ir labs vārtsargu treneris kurš ar viņiem strādā. Glass ar katru spēli spēlēs drošāk un drošāk un no vārtsargiem gaidām tādas spēles, kā šodien.

- Darbs tikai ar vārtsargiem tev tā kā par šauru šķita?

- Jā. Godīgi sakot, es vēlējos iet citā virzienā, ja nebūtu dabūjis šo piedāvājumu. Bija daudz variantu un piedāvājumu strādāt ar vārtsargiem, taču atteicos uzreiz. Uzskatu, ka varu darīt daudz vairāk, pazīstu hokeju, esmu izgājis cauri visiem līmeņiem, arī augstākajam, mani ir skolojuši lieliski treneri un tas mani viennozīmīgi bīdīja uz priekšu pieņemt šo darbu.

- Tu palīdzēji Kuldam nokļūt Novosibirskā?

- Ar Arturu tikāmies un viņam bija citi piedāvājumi, bet nolikām viņam priekšā mūsu plānus. Viņš komandā ir līderis, spēlē pirmajā maiņā un daudz minūtes. Pastāstīju savu pieredzi NHL, negribēju, lai viņam būtu reputācija - Amerikas hokeja līgas spēlētājs. Viņam jāmeklē citi ceļi, kā nokļūt NHL. Uzskatu, ka caur mums viņam ir tā iespēja, gan spēlējot vairākumā, gan mazākumā un pavadot uz laukuma apmēram 25 minūtes. Citā komandā šādu spēles laiku viņš nedabūtu un mēs redzējām Arturā daudz vairāk, nekā tikai aizsardzības spēlētāju. Uzskats, ka viņš ir tikai aizsardzības spēlētājs, ir lauzts - viņš spēlē uzbrukumā, gūst vārtus un tas ir labs solis uz priekšu.

- Tuvojas NHL lokauts. Gan jau «Sibirj» arī lūkojas Ziemeļamerikas virzienā?

- Godīgi sakot, ir idejas, bet mēs negribam no malas kādu vilkt iekšā. Trīs mēnešos ieviesām jaunu sistēmu, paveicām lielu darbu. Ir jauna komanda un pietiek konkurence. Visticamāk, cīnīsimies ar saviem spēkiem un ar katru spēli kļūsim labāki. Šajā treniņprocesā spēlētājiem devām daudz informācijas un viņi to ir uzkrājuši un pielietos spēlē.

- Kādi ir kluba mērķi šosezon?

- Mums ir jauna, ambicioza komanda, kura cīnās. Mērķis ir play-off. Caur spēles disciplīnu cenšamies uzvarēt mačus. Uzskatu, ka varam tikt Gagarina kausa izcīņā un tad jau tālāk redzēs.

- Sezonas sākumā jums pirmie mači bijuši pret Rietumu konferences komandām. Ko tu prognozē Rīgas «Dinamo»?

- Rietumu konferencē 14 komandas cīnās par astoņām vietām. Redzēju Prāgu, Doņecku un nedaudz Bratislavu, visas māk spēlēt hokeju, spēlē agresīvi un tehniski. Ja nenoskaņojies pret kādu, vari zaudēt. Arī «Vitjaz» parādīja, ka spēlē sakarīgu hokeju un ar savu spēli to pierāda. Šajā līgā bez noskaņošanās nevienu nevar uzvarēt.

- Bet kopējā kontekstā - kur redzi «Dinamo» vietu?

- Godīgi sakot, es nedomāju par «Dinamo» un man neinteresē «Dinamo» vieta šajā līgā.

Komentāri (49)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu