NĪN atlaide daudzbērnu ģimenēm nevarēs pārsniegt 120 latus gadā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atlaide daudzbērnu ģimenēm nevarēs pārsniegt 120 latus gadā, paredz Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi likumā par NĪN.

Grozījumi paredz NĪN atlaidi daudzbērnu ģimenēm piemērot ar 2014.gadu, jo līdz tam vēl nepieciešams laiks, lai savietotu informācijas sistēmas, informē FM.

Paredzēts piemērot nodokļa atlaidi 50% apmērā no aprēķinātā nodokļa attiecībā uz dzīvojamo objektu (māju vai dzīvokli un tam piekritīgo zemi), kurā ir deklarēti daudzbērnu ģimenes locekļi ar vismaz trīs bērniem, ja minētais objekts pieder kādam no ģimenes locekļiem - vecākiem vai bērniem.

Nodokļa atlaide nevarēs pārsniegt 120 latus gadā. Tādējādi daudzbērnu ģimenes locekļiem - nodokļa maksātājiem, kuru nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības un nodokļa likmes reizinājumu summa (ēku daļas un zemes daļas) pārsniegs 240 latus, - tiks piemērota nodokļa atlaide 120 latu apmērā neatkarīgi no pārsnieguma apmēra.

Savukārt maksātājiem, kuru nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības un nodokļa likmes reizinājumu summa (ēku daļas un zemes daļas) būs no 10 līdz 240 latiem, nodokļa atlaide būs 50% no summas.

Grozījumi likumā par NĪN iesniegti izskatīšanai Ministru kabinetā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu