Eimijas Vainhausas fonds kopš dziedātājas nāves savācis 230 tūkstošus mārciņu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/scanpix

Dziedātājas Eimijas Vainhausas vārdā nosauktā labdarības organizācija kopš viņas nāves savākusi 230 tūkstošus mārciņu (201 tūkstoti latu).

Eimijas Vainhausas fonds 14.septembrī, dziedātājas 29.dzimšanas dienā, svinēja pirmo jubileju. Fonds plāno līdz gada beigām savākt pavisam 500 000 mārciņu (430 000 latu).

Organizāciju dibināja dziedātājas tēvs Mičs Vainhauss, un tās mērķis ir palīdzēt «grūtībās nonākušiem jauniešiem, sevišķi tādiem, kas cieš no dažādām slimībām, finansiālām problēmām un atkarības».

Fonds līdz šim ziedojis jauniešu centriem un labdarības organizācijām, kā arī apmaksājis stipendiju mācībām Silvijas Jangas teātra skolā, ko savulaik apmeklēja Vainhausa.

Eimijas Vainhausas fonds arī saņēmis peļņu no dziedātājas pēcnāves albuma «Lioness: Hidden Treasures», kas iznāca pagājušā gada decembrī. Tas nonāca britu mūzikas topa pirmajā vietā un ieguva divus platīna diskus.

Vainhausa mira pagājušā gada 23.jūlijā no saindēšanās ar alkoholu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu