Zaķa automašīnas lietā nesaskata noziedzīga nodarījuma sastāvu (138)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde pieņēmusi galīgo lēmumu, ka «Vienotības» frakcijas vadītāja Dzintara Zaķa automašīnas iegādes gadījumā nav bijis noziedzīga nodarījuma sastāva, vēsta portāls «pietiek.com».

VID Finanšu policijas pārvaldē esot pieņemts lēmums par atteikšanos sākt kriminālprocesu par SIA «Datoru centrs», tā īpašnieka Zaķa un SIA «Mūsa Motors Rīga» darbinieka iespējamo izvairīšanos no nodokļu nomaksas pēc Krimināllikuma 218.panta. Šāds lēmums esot pieņemts, jo izdarītajā nodarījumā neesot noziedzīga nodarījuma sastāva.

Kā vēstīts, jūnija sākumā portāla «Pietiek.com» rīcībā nonākušie dokumenti liecināja, ka Zaķis gadu mijā ticis pie jaunas automašīnas «Volvo XC60», nenomaksājot valstij aptuveni 8800 eiro (6160 latu) pievienotās vērtības nodoklī (PVN). Publicētajā deputāta e-pasta vēstuļu sarakstē ar «Mūsa Motors Rīga» saistībā ar šo lietu tiek apspriesta nepieciešamība kādam starpniekuzņēmumam Lietuvā maksāt 1000 eiro (700 latus), lai varētu tikt īstenota nodokļa apiešanas shēma.

Pēc šī darījuma publiskošanas un tam sekojošā skandāla Zaķis no sava uzņēmuma automašīnu pārpirka, un, veicot šo darījumu, PVN esot nomaksāts. Zaķis apgalvoja, ka mašīnu atpircis par tādu pašu cenu, par kādu to bijis iegādājies uzņēmums, bet konkrētu summu no galvas neatceroties. Iespējams, ka Zaķis, atpērkot automašīnu no uzņēmuma, samaksājis aptuveni 34 000 latu, no tiem 6000 latu kā PVN.

LETA jau ziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Zaķa darbību jautājumā par auto iegādes lietu nosūtīja izvērtēšanai VID.

74% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka Zaķim pēc «auto skandāla» būtu jāatstāj «Vienotības» frakcijas vadītāja amats, liecina pētījumu aģentūras «TNS» sadarbībā ar telekompāniju LNT veiktais pētījums.

Komentāri (138)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu