Bundzinieks leģenda Stīvs Smits sniegs koncertu un meistarklasi Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bundzinieks leģenda Stīvs Smits (ASV) ar savu grupu «Vital Information» sniegs koncertu un meistarklasi Rīgā. ASV jazz/funk/fusion kvartets «Steve Smith and Vital Information» ir pazīstams Latvijā kopš 2008.gada, kad viņi uzstājās Saulkrastu džeza festivālā. Atzīmējot grupas 30 gadu jubileju, viņi ir devušies plašā vispasaules tūrē ar atrādot savu jauno programmu «LIVE! ONE GREAT NIGHT», lai sniegtu muzikālu baidījumu īstiem džeza klausītājiem, kur viena pie pieturām ir arī Latvijā - Lielajā ģildē 30.oktobrī.

«Vital Information» izveidots 1983.gadā, apvienojoties četriem džeza māksliniekiem, kuru līdzšinējā skatuves pieredze ļāva runāt par jaunas džeza supergrupas dzimšanu. Grupas pazīstamākais dalībnieks ir bundzinieks Stīvs Smits (Steve Smith), kurš pirms «Vital Information» muzicējis tādās apvienībās kā «Journey» un «Focus», sadarbojies ar džeza vijolnieku Žanu Luku Pontī (Jean Luc Ponty) un daudziem citiem visdažādākā muzikālā spektra māksliniekiem, starp kuriem kā pazīstamākie minami Rendijs Brekers (Randy Brecker), Alans Holdsvorts (Alan Holdsworth), Stenlijs Klārks (Stanley Clarke), Dvīzils Zapa (Dweezil Zappa), Andrea Bočelli (Andrea Bocelli), Y&T, Meraija Kerija (Mariah Carey) un Braiens Edamss (Bryan Adams).

Paralēli muzicēšanai «Vital Information» Smits ir iesaistījies arī citā džeza supergrupā - «Steps Ahed» (kopš 1986.gada). Bet laika posmā no 1987. līdz 1991.gadam respektablā bundzinieku žurnāla «Modern Drummer» aptaujā Smits piecus gadus pēc kārtas atzīts par labāko bundzinieku, 2001.gadā šī paša žurnāla aptaujā viņš tika ierindots starp 25 visu laiku labākajiem bundziniekiem, savukārt gadu vēlāk viņš tika uzņemts žurnāla slavas zālē. Tikko šogad Smits ir atzīts par vislabāko fusion bundzinieku.

Grupas taustiņistrumentālists Toms Kosters (Tom Coster) ārpus «Vital Information» vislabāk pazīstams kā ilglaicīgs grupas «Santana» dalībnieks (1972-1978), savukārt basista Berona Brauna (Baron Browne) un ģitārista Vinnija Valentino (Vinny Valentino) profesionalitāti vislabāk raksturo sadarbība ar, attiecīgi Biliju Kobemu (Billy Cobham) un Bilu Evansu (Bill Evans).

Grupa spēlē ritmisku funk mūziku, sinkopētus ritmus, nopietnu svingu, kā arī improvizē ar austrumu muzikālajām vadlīnijām.

Savas pastāvēšanas laikā «Vital Information» izdevusi četrpadsmit albumus, no kuriem pēdējā - 2012.gadā iznākušajā «Live, One Great Night» - grupa turpina ieturēt albumos «Where We Come From» (1998), «Live Around the World»(2000), «Show 'Em Where You Live»(2001) un «Come On In»(2004) uzsākto «ASV mūzikas» stilistisko virzienu, paralēli apgūstot arī jaunas muzikālās teritorijas.

Koncerts tiek rīkots sadarbībā ar Saulkrastu džeza festivālu.

Biļetes Biļesu servisa kasēs. Pieteikumus sūtīt par meistarklasi uz: concert@tradehub.info.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu