Grupas «Līvi» dalībnieki apsver iespēju ierakstīt jaunu dziesmu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vilmārs Bērziņš

Leģendārās latviešu rokgrupas «Līvi» pēdējais jaunu oriģināldziesmu  ierakstu albums «Pāri visam» nāca klajā 2004.gadā un šī ieraksta tapšanā piedalījās grupas līderis Ainars Virga, basģitārists un dziedātājs Jānis Grodums, taustiņu instrumentālists Guntars Mucenieks un bundzinieks Vilnis Krieviņš.  Šim albumam sekoja grupas 30 gadu jubilejas koncertu sērija kopīgi ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Jēkaba Ozoliņa vadībā, kas noslēdzās Latvijas Nacionālajā operā, 2006.gada 9.septembrī , un kas tika iemūžināts un izdots DVD.

2010.gada 15.jūnijā šo pasauli pameta viens no šīs grupas visu laiku svarīgākajiem cilvēkiem Jānis Grodums. Ainars Virga ieraksta veltījumu Jānim «Nezāles neiznīkst» un ar to var uzskatīt, ka grupa ir izbeigusi savu aktīvo darbību.

Šogad festivālā «Saldus saule», zem nosaukuma «exLīvi», kopā sanāca dažādu laiku grupas dalībnieki, starp kuriem arī Ainars Virga, kurš ir grupas līderis kopš 1985.gada, Vilnis Krieviņš un dziedātājs Igo, kuri muzicēja grupā vēl pirms Virgas un taustiņu instrumentālists Guntars Mucenieks un ģitārists Tomass Kleins, kas arī abi ir pilntiesīgi grupas dalībnieki un dziesmu autori, katrs dažādos grupas ziedu laikos.

Pasākums Saldū «vecos zaldātus» ir iedvesmojis radīt jaunas dziesmas un lai arī nav plānots atjaunot regulāru grupas darbību, gan Virga, gan arī Tomass Kleins ir radījuši jaunas dziesmas, no kurām vienu ir plānots ierakstīt arī studijā un publicēt.

Guntars Mucenieks: «Mums nav vienaldzīgs tas, kas tiek darīts ar grupas «Līvi» vārdu un jauno dziesmu publicēsim tikai tad, ja visi būsim par rezultātu pārliecināti. Pašam arī ir vairākas jaunas dziesmu idejas.»

Tomass Kleins: «Domāju, ka laiku pa laikam mēs varētu savākties un kopā uzstāties kādā īpašā pasākumā. Tādā, kas pašiem sagādā baudījumu.»

Ainars Virga: «Mēs ar Jāni visilgāk esam bijuši grupas kodols. Ir daudzi, kas bija grupas sastāvā , bet pameta to, katrs savu apsvērumu vadīts. Kopš es esmu palicis viens, es vairs neesmu «Līvi», esmu tikai Ainars Virga. Tas ir mans vārds un ar to es uzstājos.»

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu