Policija: Aicinām autovadītājus neļauties maldinošajai informācijai (143)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija aicina autovadītājus neļauties publiski paustajai informācijai par fotoradaru sodiem, kas it kā atcelti komersanta nenokārtoto būvsaistību dēļ, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas pārstāve Lita Juberte, norādot, ka šī informācija ir maldinoša.

Tāpat policijā norāda, ka šādi gadījumi, kad komersanta nenokārtoto būvsaistību dēļ sodi būtu atcelti, nav bijuši.

Policijā norāda: «Būtiski saprast, ka pārkāpumu fiksē mērierīce - tehniskais aparāts, kas atrodas fotoradara kastē, nevis pati kaste. Būvnoteikumu prasības attiecas uz kasti - fizisko radara ietvaru - un tam nav nekādas saistības ar pašu mērierīci. Mērierīces atbilstību visiem līguma nosacījumiem pieņemšanas - nodošanas procedūrā nosaka Valsts policija.»

«Tāpat jānošķir divas dažādas lietas - radara pieņemšanas - nodošanas procedūra un radara nodošana ekspluatācijā. Policija saskaņā ar līgumā noteikto fotoradara pieņemšanas - nodošanas procedūras laikā pārbauda mērierīci un, ja viss atbilst mērierīces funkcionālajām prasībām, radars tiek pieņemts un var sākt darboties,» skaidro likumsargi.

Policijā uzsver, ka saskaņā ar līgumu tas, vai komersants nodod radaru atbilstoši būvnoteikumu prasībām, ir tikai paša komersanta atbildība. Šis faktors nekādā veidā neietekmē radara darbību vai mērījuma kvalitāti. Valsts policija pieņem mērierīces atbilstoši līgumā noteiktajām prasībām. Ja policija konkrēto radaru ir pieņēmusi, tas var sākt darboties.

Juberte informē, ka nav bijis neviens gadījums, kad šādu iemeslu dēļ piemērotais sods būtu atcelts.

Policija aicina autovadītājus netērēt savu laiku un citus resursus, lai pārsūdzētu piemērotos sodus, izmantojot šāda veida argumentus. «Šādas sūdzības pēc būtības ir nepamatotas,» - tā policijā.

Komentāri (143)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu