Novembrī operā gaidāms viens no pasaules virtuozākajiem flamenko ģitāristiem (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vicente Amigo uz skatuves iznāk ar mūziku, kuru dzirdot klausītāji aizmirst visas pasaules problēmas un pilnībā ļaujas flamenko šedevram, ko spējis radīt šis kaislīgais spāņu gitārists. Vicente Amigo dzimis Seviljā, bet uzaudzis Kordovā. Iemīlējis mūzikas skaņas jau pavisam agrā jaunībā un sapratis, ka tieši mūzika ir viņa dzīves lielais aicinājums. Kā atceras pats mūziķis, viņa pirmā ģitāra bijusi slota, kuru tikai pēc laika nomainījusi vecāku dāvātā ģitāra, kas kļuvusi par Vicentes dzīves neatņemamu sastāvdaļu. 

Vicente Amigo Rīgā ciemosies jau otro reizi, 26. novembrī, lai sniegtu koncertu Latvijas Nacionālajā operā. Koncerta ietvaros dzirdēsim, gan pēdējā albuma «Paseo De Gracia 2009» repertuāru, gan citus slavenākos gabalus no iepriekšējiem mākslinieka albumiem, kas saņēmuši vairākkārtējus apbalvojumus. Pavisam noteikti vērts izcelt 2000. gadā izdoto albumu «Ciudad de las Idejas», kas tiek dēvēts par vienu no visu laiku labākajiem flamenko mūzikas albumiem, kas māksliniekam atnesis, gan Ondas balvu, gan arī latīņu Grammy balvu par labāko albumu.

Spāņu izcelsmes ģitārists Vicente Amigo bez vārdiem ir spējīgs radīt dzeju. Viņa mūzika ir kā dzejas valoda, kura tiek radīta uz flamenko pamatiem, taču ienesot tajā vairums inovāciju, Amigo to padara pavisam unikālu. Runājot par flamenko Vicente apgalvo, ka tā ir māksla, kurai nav robežu, nav kultūras - tā ir universāla valoda, kas spēj vienot ikvienu.

«Mūzikā kalnus negāž ar izskatu, tautību vai ādas krāsu. Mūzikā kalnus gāž ar intelektu, dvēseli un tehniku! Šim māksliniekam dievs ir devis apbrīnojamas darba spējas. Uz šo brīdi viņš ir flamenko ģitārists Nr.1 pasaulē. Vicente Amigo ir cienīgs Paco de Lusia tradīciju turpinātājs, kurš flamenko no Spānijas čigānu tautības mūzikas, pacēlis to profesionālās mūzikas augstumos, līdzvērtīgi džezam, rokam un citiem mūzikas žanriem,» tā par mākslinieku izsakās latviešu mūziķis Aivars Hermanis.

Kaislīgā flamenko melodijas Vicente Amigo izpildījumā dzirdēsim 26. novembrī, Latvijas Nacionālaja operā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu