Arī Rīgā nekustamā īpašuma nodokļa parādnieki varēs saņemt soda naudas atlaides (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā trešdien atbalstīts priekšlikums arī Rīgā ieviest nodokļu atbalsta pasākumus.

Tas nozīmē, ka rīdziniekiem, kam izveidojies nekustamā īpašuma nodokļa parāds, samaksājot nodokļa pamatparādu un soda naudu 10% apmērā līdz noteiktam datumam, būs iespēja dzēst visu nokavējuma naudu un soda naudu 90% apmērā.

LETA jau ziņoja, ka pēc Pašvaldības ieņēmu pārvaldes aprēķiniem, šis nodokļu nomaksas atbalsta pasākums attieksies uz 21 200 nekustamā īpašuma nodokļa parādniekiem Rīgā. Saņemot pilnā apmērā nodokļu parādu un 10% no soda naudas, pašvaldības budžetā var iekasēt vairāk nekā 3,56 miljonus latu.

Tiem rīdziniekiem, kuri no šā gada 1. oktobra līdz 31. decembrim pieteiksies šim atbalsta pasākumam, būs iespēja arī saņemt maksājumu termiņa pagarinājumu, kura maksimālais laiks ir 60 mēneši.

Noteikumi paredz, ka nodokļu administrācija no oktobra informēs un konsultēs par atbalsta pasākumu. Pieteikties atbalsta pasākumam varēs trīs mēnešu laikā no oktobra.

«Mums jau ir identiska prakse ar soda naudas dzēšanu pašvaldības uzņēmumā «Rīgas namu pārvaldnieks». Nedaudz vairāk nekā divu mēnešu laikā mēs jau esam saņēmuši 4500 pieteikumu no iedzīvotājiem. Pašvaldības uzdevums nav pelnīt uz soda procentiem, bet tikai iekasēt aprēķināto nodokļa summu. Un tiem, kas objektīvu iemeslu dēļ ir nokļuvuši parādos, mums jāpalīdz tikt no tiem vaļā,» uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu