RD Dzīvokļu pārvaldē «šeftēšanās» ar dzīvokļiem nav nekas pārsteidzošs (114)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Denacionalizēto namu īrnieku tiesību biedrības «Ausma» valdes loceklis Klementijs Rancāns pauž pārliecību, ka to «lapseņu pūzni» jeb Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldi jau sen vajadzēja izsvēpēt. Viņaprāt, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kavējies vismaz 13 gadus, ceturtdien raksta «Latvijas Avīze».

Rancāns sarunā ar laikrakstu norāda, ka Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldē «šeftēšanās» ar dzīvokļiem nav nekas jauns vai pārsteidzošs. Drīzāk viņu pārsteidzot tas, ka Rīgas domes vadītāji tik ilgi ļāvuši nelielai Dzīvokļu pārvaldes darbinieku grupiņai nesodīti blēdīties ar īres dzīvokļiem, izliekoties par nezinīšiem.

nu jau apcietināto Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes vadītāju Āriju Stabiņu

Rancāna teikto arī apstiprina jau pirms četriem gadiem Valsts kontroles veiktās pārbaudes, kuru laikā tika atklāti dažādi pārkāpumi, uzņemot iedzīvotājus rindā īres dzīvokļu piešķiršanai vai cita veida palīdzībai. Galvenie secinājumi, kas parādījās kontrolieru ziņojumā: netop skaidrs, kā uzņem rindā; nav saprotams, kā virzās rinda; nav zināms, kam un kā piešķir īres dzīvokļus. No kontrolieru ziņojuma gan ikvienam bija skaidrs, ka viens no pārkāpumiem, ko pieļauj Dzīvokļu pārvalde, ir dzīvokļu dalīšana cilvēkiem, kam tie nemaz nepienāktos.

Denacionalizēto namu īrnieku tiesību biedrības «Ausma» valdes priekšsēdētāja Emīlija Vilka avīzei atzīst, ka zinot cilvēku, kurš rindā neesot stāvējis, taču tagad dzīvojot labā pašvaldības īres dzīvoklī Pārdaugavā. «Kā tas iespējams, ja dzīvokļu piešķiršanas sistēma darbojas elektroniski un ja, kā to apgalvo Rīgas domē, neviens nevarot iejaukties?!» viņa jautā.

Laikraksts atgādina, ka 2000. gadā Dzīvokļu pārvaldē jau bija kukuļošanas skandāls, kurā aizturēja un notiesāja Stabiņas vietnieci Ināru Upīti. Vēlāk tā pati persona, tikai ar citu uzvārdu turpināja strādāt domes Komunālajā departamentā. Pašlaik ir Mājokļu un vides departamenta tiesiskā regulējuma nodaļas galvenā juriste.

Domes amatpersonas gan medijos izteikušās – jā, sūdzības par pārvaldes darbu izskanējušas, runas bijušas, bet, kad prasot konkrētus pierādījumus, tad neviens nerunājot.

Komentāri (114)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu