«Forbes»: Bils Geitss joprojām ir bagātākais cilvēks ASV (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Bils Geitss joprojām ir bagātākais cilvēks ASV, kura bagātība 2012.gadā sasniegusi 66 miljardus dolāru, kas ir par 10% vairāk nekā pērn, raksta biznesa žurnāla «Forbes».

Datortehnoloģiju uzņēmuma «Microsoft» dibinātājam seko investors Vorens Bafets ar 46 miljardiem dolāru un biznesa programmatūras ražotāja «Oracle» līdzdibinātājs Lerijs Elisons ar 41 miljardu.

Geitss kopš pagājušā gada savu bagātību palielinājis par septiņiem miljardiem dolāru, savukārt Elisons par astoņiem miljardiem dolāru jeb vairāk nekā 20%.

Ne tik spoži klājies «Facebook» dibinātājam Markam Cukerbergam, kurš gada laikā zaudējis 8,1 miljardu dolāru un noslīdējis uz 36.vietu «Forbes» sarakstā ar 9,4 miljardu dolāru lielu bagātību.

Finansists Džordžs Soross izkritis no «Forbes» pirmā desmitnieka un ar 19 miljardiem dolāru ierindojies 15.vietā. Savukārt pirmajā desmitniekā atgriezies Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs, kurš gada laikā savu bagātību palielinājis par 5,5 miljardiem dolāru līdz 25 miljardiem.

Kā raksta «Forbes», 400 bagātākajiem amerikāņiem kopā pieder 1,7 triljoni dolāru, kas ir par 200 miljardiem vairāk nekā pērn, pateicoties akciju cenu pieaugumam un nekustamo īpašumu cenu kāpumam, it īpaši Losandželosā un Ņujorkā, kā arī mākslas darbu cenu lēcienam.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu