Nolans: Vēlos komandu izveidot jau pirmajās pārbaudes spēlēs (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans nesaprot, kā citiem speciālistiem nebija izdevies ātrāk pamanīt jaunā uzbrucēja Mika Indraša talantu.

Šīgada pasaules čempionātā Nolans negaidīti ielika Indraši Latvijas izlases pirmajā uzbrucēju trijniekā, kaut pirms tam viņš KHL čempionātā bija aizvadījis tikai vienu spēli.

«Viņam ir dabas dots talants un tehniskās īpašības. Viņš labi spēlē, lasa spēli un tā tālāk. Nezinu, kā citi treneri viņu līdz tam nebija pamanījuši,» sarunā ar aģentūru LETA uzsvēra kanādiešu speciālists, kurš nesen viesojās Latvijā. «Tomēr galveno darbu Miks paveicis pats, parādot, ka ir uz to visu spējīgs.»

Viesošanās laikā Latvijā Nolans apmeklēja KHL komandas Rīgas «Dinamo» un Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas HK «Rīga» mājas spēles.

«Skatījos konkrētus spēlētājus, nevis komandu sniegumus. Vēlējos redzēt, kā pa vasaru progresējis Indrašis, Andri Džeriņu, Gintu Meiju - jaunos spēlētājus,» stāstīja Nolans. «Mārtiņš Karsums, Krišjānis Rēdlihs un citi pieredzējušie sevi jau ir pierādījuši. No veterāniem vēlējos apskatīt vienīgi Arvīdu Reķi, ko sen nebiju redzējis.»

Tāpat Nolans atklāja, ka Ziemeļamerikā drīzumā apmeklēs Zemga Girgensona un Kristiāna Pleša cīņas, kuri abi nākamajā sezonā, visticamāk, spēlēs Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Nolans izteica prieku, ka šosezon Rīgas «Dinamo» komandā strauji ienākuši jaunie latviešu hokejisti.

«Jaunajiem būs nepieciešams laiks, lai pierastu pie līgas, tā ir vienmēr. Tāpēc nepieciešama pacietība,» stāstīja speciālists. «Viņiem pašiem nepieciešams smagi strādāt treniņos, arī svaru zālē. Cerams, ka šie spēlētāji kļūs arvien labāki un mums izdosies Latvijas izlases pārbaudes mačos viņus apskatīt. Priekš šāda vecuma viņi KHL līmenī izskatās tiešām labi

Pirmās spēles šajā sezonā ar Latvijas izlasi Nolanam būs 9. un 10. novembrī Rīgā pret Krievijas izlasi. Pēc tam decembrī nacionālo izlašu pārtraukumā Latvijas komanda piedalīsies četru valstu starptautiskajā turnīrā Francijas pilsētā Lionā, kurā bez mājiniekiem francūžiem Latvijas izlases pretinieki būs arī Slovēnijas un Dānijas valstsvienības.

Bet viens no sezonas galvenajiem startiem Latvijas izlasei būs 2014. gada Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, kad no 7. līdz 10. februārim «Arēnā Rīga» Latvijas valstsvienība par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un vienu no kvalifikācijas pirmās kārtas komandām.

Nolans atzina, ka uz novembra spēlēm plāno savākt spēcīgāko iespējamo Latvijas izlases sastāvu. «Cerams, uz mačiem ar Krieviju varēs atbraukt Oskars Bārtulis, Artūrs Kulda, Georgijs Pujacs, Ronalds Ķēniņš un citi. Vēlos komandu izveidot jau pirmajās spēlēs, jo šis mums ir liels gads un jābūt gataviem olimpiskajai kvalifikācijai, turklāt pāris mēnešus vēlāk būs arī pasaules čempionāts

Nolans izklausījās ļoti aizgrābts par iespēju doties uz olimpiskajām spēlēm un izteica cerību, ka to saprot arī paši hokejisti. «Spēlētājiem ir jābūt ļoti priecīgiem - ja uzvarēsim olimpiskajā kvalifikācijā, brauksim uz olimpiskajām spēlēm. Vai spējat to iedomāties? Cerams, ka puiši sapratīs, cik šis gads ir svarīgs valsts godam.»

«Pagaidām vēl neko daudz nezinu par gaidāmajiem pretiniekiem - vienīgi nedaudz esmu informēts par Franciju. Tomēr izpētīšu tos,» uzsvēra speciālists.

Tikmēr, runājot par izsludināto Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokautu, Nolans izteica cerību, ka tas nebūs ilgs. «Mans dēls pagājušajā sezonā ar Losandželosas «Kings» komandu kļuva par Stenlija kausa ieguvēju, un viņš grib atgriezties uz ledus. Nedomāju, ka lokauts būs ilgs. Ceru, ka tā nebūs. Esmu pārliecināts, ka lokauts neieilgs līdz februārim, bet, ja tomēr, tad gaidīsim uz ledus arī Kasparu Daugaviņu.»

Latvijas valstsvienība 2013. gada pasaules čempionātā savas apakšgrupas spēles aizvadīs Somijas pilsētā Helsinkos un sacentīsies ar Krieviju, Somiju, Slovākiju, ASV, Vāciju, Franciju un Austriju. Apakšrupu turnīrs notiks no 3. līdz 14. maijam, bet izslēgšanas spēles - no 16. līdz 19. maijam.

Kā ziņots, Latvijas izlase piedalījusies iepriekšējās trijās olimpiskajās spēlēs.

Vasarā LHF pagarināja līgumu ar Nolanu. Līgums tika parakstīts uz vienu gadu līdz 2013. gada pasaules čempionāta beigām. Līguma nosacījumi paredz - ja Latvijas hokeja izlase 2013. gada februārī olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā izcīnīs pirmo vietu, automātiski līgums tiks pagarināts līdz 2014. gada pasaules čempionāta beigām.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu