«Riga Baja» rallijreidā «RE Autoclub» sastāvā startēs arī Naglis (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) prezidents Jānis Naglis atgriezīsies autosporta sacensību apritē, lai kopā ar dēlu Jāni Nagli Latvijas komandas «RE Autoclub» rindās startētu no 21. līdz 23. septembrim Jēkabpils, Krustpils un Viesītes apkārtnes ceļos notiekošajā rallijreidā «Riga Baja». Pirms diviem gadiem Nagļi izcīnīja otro vietu «Riga Baja» absolūtajā vērtējumā.

«Jau par tradīciju kļuvis, ka «Riga Baja» ir Krievijas čempionāta posms ar daudzu ļoti meistarīgu braucēju līdzdalību. Līdz ar to arī mana atgriešanās sacensību apritē ir kā goda apliecinājums tik augstas raudzes rallijreida norisei tieši Latvijā,» uzsver Naglis. «Mans autosporta kombinezons jau bija nedaudz apputējis plauktā, taču ceru, ka prakses trūkums nebūs par traucēkli labam startam «Riga Baja», mēģinot pacīkstēties ar kaimiņvalsts labākajiem rallijreida meistariem. Vienmēr esmu bijis pārliecināts, ka pat klibam vai kontuzētam ir jāturpina cīnīties par maksimāli augstu vietu.»

Kopumā šā gada «Riga Baja» sacensībās startēs 27 ekipāžas no Krievijas, Latvijas, Somijas un Baltkrievijas. Krievijas čempionāta piektā posma sacensībās Latvijā kļūs zināmi kaimiņvalsts kopvērtējuma labākie braucēji. Pirms starta «Riga Baja» galvenie pretendenti uz uzvaru absolūtajā vērtējumā ir pašreiz pirmajā vietā esošais Sergejs Savenko un trešās pozīcijas īpašnieks Vladimirs Vasiļjevs, kuru rēķinā ir attiecīgi 38 un 30 punkti. Ņemot vērā, ka sezonas kopvērtējuma aprēķinā tiks ņemti vērā tikai trīs labākie rezultāti, tad abiem šiem pilotiem čempionu titula nodrošināšanai pietiek ar uzvaru Latvijas bezceļos.

«Par vienīgo praksi varētu dēvēt braukšanu pie ielas mašīnas stūres ar mehānisko ātrumkārbu, cenšoties ievērot radaru noteiktos ātruma ierobežojumus,» atbildot uz jautājumu par treniņiem pirms «Riga Baja», atbild Naglis. «Rallijreids arī ir viena no disciplīnām, kur nedrīkst domāt vienīgi par ātrumu, nepieciešams arī domāt ar galvu. Pat Latvijas braucējus trasē var sagaidīt daudz pārsteigumu, kurus vēl vairāk varētu pastiprināt rudens mainīgie laika apstākļi. Meža ceļi vienmēr bijuši viltīgi, jo visus akmeņus vai citus šķēršļus iepriekš nepamanīsi. Rallijreida organizatori Roberts un Raimonds Elbakjani garantē skatītāju drošību, bet sportistiem pašiem jācīnās ar trasi.»

Latvijas autosporta līdzjutējiem būs iespēja trasē redzēt ne tikai 2010. gada «Riga Baja» vicečempionus – Jāni Nagli un Jāni Nagli junioru ar «RE Autoclub» sagatavoto automašīnu «Mitsubishi Pajero MPR 96», bet arī citus pašmāju braucējus - Ansi Fridbergu un Zinti Kalvānu ar «Mitsubishi Pajero», kā arī «OSC» pārstāvjus Tomu Brantu un Mārtiņu Tūteru ar «OSCar». Nešaubīgi, ka lielu interesi izraisīs arī «RE Autoclub» otra ekipāža, kuru veidos Somijas autosportisti Tapio Suominens un Marku Hurskainens. Viņi trasē dosies ar «lidojošajam somam» Tonijam Gardemeisteram gatavoto «Mitsubishi Pajero L2».

«Noteikti vēlētos, lai tik augsta līmeņa sacensībās kā «Riga Baja» startētu arī visi labākie Latvijas autosportisti, dodot iespēju pašmāju skatītājiem klātienē redzēt automašīnas, kuru piedzīvojumiem ar televīzijas starpniecību sekots līdzi «Dakaras» rallijreidā Dienvdamerikas ceļos. Līdz ar startu Latvijas bezceļos ar savu elektromobili Māris Saukāns un Andris Dambis noteikti palielinātu savu līdzjutēju skaitu,» akcentē LAF prezidents. «Pusotras dienas laikā dalībniekiem būs jāpieveic vairāk par 500 kilometriem. Nešaubīgi, ka pat pašiem lielākajiem meistariem nāksies krietni pasvīst, kā arī piedzīvot mirkļus, kad kāds negaidīts pavērsiens trasē liks norasot pierei. Tā noteikti nebūs pastaiga pa Jūrmalas pludmali!»

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu