Samazina benzīna un dīzeļdegvielas cenas (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Sekojot iepirkuma cenu kritumam, «Neste Latvija» samazinājusi mazumtirdzniecības cenu visā degvielas uzpildes staciju tīklā benzīnam par diviem santīmiem litrā un dīzeļdegvielai par vienu santīmu litrā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja uzņēmumā.

95.markas benzīna cena samazinājusies no 1,037 latiem līdz 1,017 latiem, savukārt dīzeļdegviela iepriekš maksāja 97,7 santīmus, bet tagad attiecīgi 96,7 santīmus litrā.

Iepirkuma cenu samazinājumu ir ietekmējusi degvielas cenas kritums pasaules biržās.

«Statoil» pagaidām cenas vēl nav samazinājis, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā. 95.markas benzīns joprojām maksā 1,049 latus, bet dīzeļdegviela 98,9 santīmus.

Kā ziņots, pēc ilgāka pārtraukuma degvielas cenu kāpums Latvijā atsākās jūlija sākumā.

Pēdējo reizi benzīna cenas par santīmu kāpa 10.septembrī. Šopavasar 95. un 98.markas degvielas cenas sasniedza rekordu, kas noturējās 15 dienas. «Statoil» degvielas uzpildes stacijās 95.markas benzīna cena tolaik bija 1,059 lati, bet 98.markas degvielas - 1,089 lati par litru.

Naftas cenas trešdien, 19.septembrī, piedzīvojušas strauju kritumu, ko galvenokārt izraisīja spekulācijas par iespējamu Saūda Arābijas intervenci naftas tirgū un ziņas par jēlnaftas krājumu pieaugumu ASV.

Tādējādi naftas cenas pasaules tirgū samazinājušās jau trešo dienu pēc kārtas.

ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena oktobra piegādēm tirdzniecību trešdien noslēdza ar kritumu par 3,31 dolāru - līdz 91,98 dolāriem (49,48 latiem) par barelu. Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena novembra piegādēm sarukusi par 3,84 dolāriem un veidojusi 108,19 dolārus (58,2 latus) par barelu.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu