«Latvenergo» amatpersonu lietā sākta kriminālvajāšana pret divām personām (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Kārkliņš/LETA

Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors, tā dēvētajā «Latvenergo» krimināllietā ir pieņēmis lēmumu par divu personu saukšanu pie kriminālatbildības par kukuļošanu saistībā ar «Latvenergo» rīkoto konkursu «Pļaviņu hidroelektrostacijas hidroagregāta Nr.4, 5, 7 rekonstrukcija».

Vienai personai apsūdzība celta par pēc Krimināllikuma 323.panta otrās daļas par kukuļdošanu, bet otrai personai pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas par kukuļņemšanu, portālu «Apollo» informēja prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga.

Saskaņā ar celto apsūdzību kukuļošana notikusi laika periodā no 2009.gada novembra līdz 2010.gada 15.jūnijam. Kukulis dots par to, lai pret darbu izpildītājiem būtu labvēlīga attieksme no «Latvenergo» amatpersonu puses un tiktu pieņemti šiem komersantiem labvēlīgi lēmumi «Latvenergo» valdē. Kopējais kukuļa apmērs EUR 444 500, kas pēc Latvijas Bankas noteiktā kursa sastāda LVL 312 396, 38.

Jautājums par kriminālvajāšanas uzsākšanas iespēju pret pārējām personām, kuras Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētājs lūdzis saukt pie kriminālatbildības, tiks izlemts turpmākā laikā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu