«Latvijas valsts meži» turpina iepirkt meža zemi (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien, 20.septembrī, akciju sabiedrības «Latvijas valsts meži» (LVM) akcionāru sapulcē atbalstīts LVM nodoms pirkt meža zemi - 40 īpašumus 574 hektāru platībā, portālu «Apollo» informēja Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

Kopumā 2012. gadā Zemkopības ministrija ir saskaņojusi LVM meža zemes iegādi no 67 meža īpašniekiem 968 hektāru apjomā. Patlaban LVM izskatīšanas procesā ir 50 meža zemes īpašumi 600 hektāru platībā. Privāto mežu īpašnieku interese pārdot savus meža īpašumus LVM ir liela.

Jau ziņots, ka 2012. gada sākumā Zemkopības ministrija uzdeva LVM palielināt meža īpašumu un meža zemes iepirkšanu no privātajiem meža īpašniekiem, kas to vēlas pārdot, lai nodrošinātu mežu nonākšanu Latvijas valsts, nevis kāda ārzemnieka īpašumā. Uzdodot LVM palielināt mežsaimniecībai piemērotas zemes iegādes apjomus, ir panākts, ka daļa privāto meža īpašnieku, kas mežu vēlas pārdot, pārdod to valstij piederošam uzņēmumam, kam ir ilggadīga pieredze mežu apsaimniekošanā un kas to veiks ilgtspējīgi un - atbilstoši valsts ekonomiskajām, vides aizsardzības un sabiedrības interesēm.

Īpašniekiem, kuri vēlas pārdot savu mežu, informācija par pirkšanas - pārdošanas procedūru pieejama LVM mājas lapā www.lvm.lv. LVM izskata visus meža zemes pārdošanas piedāvājumus, izvērtējot katru atsevišķi, tajā skaitā katra konkrētā īpašuma piedāvāto cenu. Procedūra noslēdzas ar akcionāra - Zemkopības ministrijas - lēmumu atļaut LVM pirkt novērtētos īpašumus par cenu, kas nepārsniedz to vērtību.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu